View Single Post
Eski 04-02-2007, 10:00   #23
saka
Ağaç Dostu
 
saka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 378
Sn. Mirzaoğlu'nun itinayla ve adeta bir bebek kundaklar gibi paketlediği utriyi
paketinden dikkatlice çıkardım.




Sualtına uygunluğunu arttırmak için bir müddet karasal gelişimini gözlemlemek gerektiğini düşündük. Bunun için şu anda belkide kısmen dormancy'de olacağını düşündüğümüzden yoğun yapay ışık yerine akvaryumlar için düşük-orta sayılabilecek bir yoğunluktaki ışık altına özel saksı hazırladım. Bu hususta Erkan Bey'den mütakip öneriler gelirse, değişiklikler yapabiliriz.

Karasal süreçte, içinde 300wattlık metal halide olan tam reflektörlü bir kapağın az aydınlanan (doğrudan metalleri görmeyen ve ışığı sadece reflektörlerden alabilen) bir kenarını tercih ettim(şimdilik).

Nem bu alanın içinde %80lerde. Sıcaklık 26 derece. Kapağın içine akvaryumdan
tahliye olan CO2 de karışmakta ve nispeten burada atmosferden daha yağun CO2'li bir alan oluştuğunu düşündüğüm için aslında belkide iyi sayılabilecek bir teraryum şartlarını tesadüfen sağlamış olabilirim!..

Pastanelerde bulunabilecek, şeffaf görünümlü bir kabı saksı olarak atadım ve içine katkısız olduğunu bildiğim (NPKsız) tabandan önce 1cm kalınlığında serdim.
Daha sonra, Aquaclay adlı bir üründen (bildiğimiz patlak kil) oksijenli ortam bakterilerinin yerleşmesinin faydalı olabileceğini düşündüğümden bir miktar serdim. Kendi özel ev yapımı demirimi, eser elementlerimi (çok az miktarda olmak üzere) ilave ettim. Bunların üzerine yeniden son ve en kalın tabaka olarak taban toprağını (kısmi leonardit bazlı) serdim ve böylece kendimce uygun olacağını düşündüğüm bir sediment hazırlamış oldum.

Bolca suladım.

Utriyi toprağına kavuşturdum ve bu esnada üzerindeki gelen toprağı aynen transfer ettim sadece ufak bazı dokunuşlarla bazı yerlerini ufaladım. Bunu bütün bitkinin sadece belli bir bölgesinde yaptım. (Yanlış bir şey olacaksa bitki bundan yekpare etkilenmesin diye tamamına uygulamadım)

Fotoğrafları, ilerde bitkiyi benzer şekilde su altına indirmek isteyenler olursa kendi tercih ettiklerim müspet veya menfi nasıl bir sonuca götürüyor diye kayıtlarda kalsın diye sonraki mesajda ilave ediyorum. Zamanla, aylarca beklediğim bu bitkinin daha da fazla fotoğraf ile gelişimini paylaşacağım.

saygılarımla,

saka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön