View Single Post
Eski 01-12-2010, 07:57   #4
DarkYES
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
Merhaba,

Anlıyorum. Bir şekilde "hiç bir şekilde kullanmaz" bilgisine sahipsiniz. Bakın ben de buna aslında karşı çıkmıyorum. Bu şekilde davranan ya da kesinlikle kullanılmaz diyen fotoğrafçıların olduğunu da kabul ediyorum. Fakat bunu "mutlak doğru" olarak ısrarcı bir şekilde dayatmanız doğru mu?

Türkçesini bulamadığım için İngilizcesi'ni ekliyorum: http://en.wikipedia.org/wiki/Ring_flash

Farklı markalara ait bu tip flaş doğrudan makro fotoğrafçılık için bulunmakta. Bunun haricinde daha pekçok cansız değil canlı makro fotoğrafları için yapılan/satılan eleman mevcut.
Birebir tanıdığım makro fotoğrafı çeken ve bu tip cihazlar kullanan insanlar var.

Canlıları rahatsız etmeme adına bu durumu savunmak ya da doğa fotoğrafçılarının bu tutumu benimsemesi de gayet anlaşılır.
Yine de bu durumun mutlak doğru olduğuna katılmamın imkanı yok ortada bu kadar bilgi, belge ve birebir bu yöntemi kullanan insan varken.

Diğer yandan "ancak gece yarısı uyku fotoğrafları çekerken kullanırlar" demişsiniz ki doğru. Sonuçta ölü böcek çeken ya da bitki çeken de insanlar var. Zira bir böceğe flaş ile kaç kez fotoğraf çekilebilir bilmiyorum ama ilk seferden sonra bulunduğu konumu değiştirmemesi de zor gibi görünüyor.
Bizim konumuzun çıkma noktası böcekler ya da hareket kabiliyeti olan canlılar da değil, mantarlar.
Sonuçta o da canlı, onun da makrosu çekilebilmekte. Tıpkı pek çok otsu ve odunsu bitki gibi. Yani doğa fotoğrafçılığı sadece hareket kabiliyeti olan canlılardan ibaret değil.

Son olarak "sizin dediğiniz ise (vesikalık, düğün, ve diger) tür çekimler için kullanılır diye biliyorum" demişsiniz ki bu da doğru. Fakat bir stüdyoda insan çekerken çok daha güçlü ışık kaynakları ya da yansıtıcalar kulanılmakta. Fakat bu ışık kaynaklarının insan için kullanılması makro fotoğraf için kullanılmasına bir engel teşkil etmiyor. Birisi için kullanılanı diğeri için kullanmak doğru değildir gibi bir kısıtlama mevcut değil.

Her şeyden öte tekrar etmek zorundayım ki "o mesajda aydınlatılmaya çalışılan makrosu çekilenler değil "

Sevgi, Saygı


Düzenleyen DarkYES : 02-12-2010 saat 13:01 Neden: yazım yanlışı düzeltme.
DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön