View Single Post
Eski 25-11-2010, 14:08   #130
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Geçen yıl ekip-diktiğim tüm soğanlı ve yumrulu bitkilerde %100 başarı sağladığım için (hepsi 4 değişik tür'dü ve hepsi oldu. Tohumlu çiçeklerde %25'te kaldım), bu yıl 1-2 çeşit daha ekmeye karar verdim.

Bayram tatilinde köy'e gidip, hal-hatır faslını bitirdikten sonra ilk işim annemin bahçesinde yetişen, fotoğrafta'ki bu süsenlerden (mor zambak) bir kaçını kürek ile söküp almak oldu. Eve gelince hemen bahçenin ön tarafına ektim.

Pazar günü ise (bayramın 5. günü), İzmir'e koçtaş'a gittim ve tabi'ki ilk işim, bahçe bölümüne dalmak oldu. Üzerinde -güz soğanı nergis- yazan, küçük sarı çiçekli nergisler ilgimi çekince (küçük soğanlı) 1 paket alıp, bir kısmını bu süsenlerin arasına, önüne ve iki saksıya paylaştırıp, ektim.

Süsenlerin üst tarafında küçük Dahlia'lar var. Hemen onların yanında kırmızı Canna var. Şimdi, mor süsenler ile sarı nergisler'de ekibi tamamladı ve hep birlikte - L - şeklinde, bahçede'ki yerlerini almış oldular (yerde'ki betonun diğer tarafında) ayrıca 2 saksı'da, sümbül ve lale'ler var.

Bu arada yarın Bim marketler'de ucuz fiyatlı, soğanlı bitki çeşitleri satışa sunulacak. Almak isteyenler unutmasın.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen ayazkentli : 16-02-2011 saat 16:25 Neden: Düzenleme.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön