View Single Post
Eski 24-11-2010, 22:40   #19
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Alıntı:
Bu tanıma göre, modern biyoteknoloji kullanıldığı ortada, sorun; çaprazlamanın gen aktırımı olup olmadığında. Normal bir çaprazlama ile elde edildiğini/edilebileceğini sanmadığım (kesin olarak bilmiyorum) için ben bu ürünleri GDO olarak kabul etmekteyim.
Yukarıdaki satırlar tamamen kendi kişisel düşünce ve tutumumdur. Ve apaçık bir şekilde üreticilerin söylediklerine karşı güvensizlik içermektedir.

Bu benim asla istemediğim bir durum olmakla birlikte, tarım ile ilgili fuarlarda tohum ithalatçısı firmanın yetkilisine en açık biçimde GDO'lu tohumları olup, olmadığını sorduğumda, "asla olmadığını", sorunun açıkça sorulmasından duyulan rahatsızlıkla birlikte aldığımda ve "Canola'da da mı?" sorusuna da "evet, onda da, hiçbirinde GDO yok" yanıtını almış biri olarak, bu güvensizliğimin satıcılarca giderilmek bir yana, hormonlu bir şekilde beslenmesinden kurtulmak, kendi adıma mümkün olmadı.

Beslenme aynı zamanda bir çok şey olduğu gibi kesinlikle bir tercihtir. Bu tercihi de bedelini ödeyen insanlar yapmalı, GDO tröstleri değil.


gece
açıklama yapma gereği hissedip, insanlara kendi tercihlerini yapma noktasında özgürlük ve söz hakkı tanınmasından yana olan forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön