View Single Post
Eski 19-11-2010, 18:20   #1
Hydrosuccess
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 446
Kedrostis africana

Caudex çok yıllık bitkilerin gövdelerinin alt kısmı ve hemen toprak altında yer alan geniş bölümünü tanımlamaktadır. Caudex çoğunlukla odunsu yapıda kahverenginde olup fotosentez yapan yeşil renkli sukulent gövdelerden farklılık göstermektedir.Caudiciform, gövdelerinin alt bölümü caudex yapısındaki değişik ailelere ait bitkilerin genel adıdır.Bu bitkiler çoğunlukla sarılıcı özellikler göstermektedir.
Kedrostis africana Cucurbitaceae (Kabakgiller) ailesinde yeralan Güney Afrika ve Namibya'da yayılım gösteren caudiciform, sarılıcı bir türdür.Bitkinin caudex'i 50 cm çapa, sarılıcı gövde 6 mt boya ulaşmaktadır.Çiçekleri küçük ve sarı meyvesi sarı/kırmızı renkte olup yenmez.Bitki gövdeden çıkan sarılıcı kollar (tendril) ile tutunarak yükselmektedir.El ayası şeklinde bağlı olduğu bitki ailesinin tipik yapraklarına sahip olan K. africana tohum ve dal çelikleri ile çoğaltılabilir.Geçirgen bir toprak karışımına dikilmesi gereken bitki direkt güneş ışığını tolere edemez ancak aydınlık ve sıcak bir ortamda tutulmalıdır.
Yurtdışından 2 ay önce getirttiğim bitki topraksız ortama hızla uyum sağladı ve yeni filiz/yapraklar çıkarmaya başladı.2 yaşında ve caudex'i 2 cm çapındaki bitki yaprakları ve gövde formu ile bonsai görünümünde.

Bitkinin topraksız ortama transfer edildiğindeki görünümü,gövde ve yaprak detayları.

Eklenen Resimler
     
Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön