View Single Post
Eski 14-11-2010, 21:29   #237
fatma sunay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Arkadaşlar herşeyin turşusu yapıldı tarifler çok güzel hepinizin eline sağlık. Birtek yeşil erik[canerik] turşusunun yapımına kimse değinmedi. Gerçi şimdi zamanı değil ama baharda herkesin yapabileceği kolay bir tarif vermek istiyorum.Asma yaprağını salamura basmak için kaynar suya batırıp çıkarırız sonra su soğumadan içine tuz atıp erikleride beraber koyarak kavanoza doldurup ağzını kapatıyoruz.Hep eriklerin rengi çok güzel oluyor hemde yaprağın suya verdiği mayhoşluk ayrı bir lezzet veriyor.Yani hem yaprak basma işlemini hemde turşuyu yapmış olursunuz. İki iş birden yapılmış olur.

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön