View Single Post
Eski 12-11-2010, 17:54   #6
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Amaaaa;

Otun_ ayrık_ toprak altında gittiği yere kadar zehirlediğinden, diğer bitkilerin _ ağaçların_ köküne büyük zarar veriyor. Bitkinin gelişimini durduruyor.
Verimini düşürüyor.

Vee hatta bitkiyi_ ağacı_ öldürüyor. Ben bunu çok gözlemledim.

Zaten ayrık bitkinin kökleriyle beraber yaşıyor.

Bitki ekili olmayan alanlarda kullanıldığında da _bitkiye etkisi uzun sürdüğünden_ yeniden ekilen bitkinin büyümesini engelliyor.

Tabii toprağa ve içinde yaşayanlara verdiği zararı siz düşünün. Toprakta solucanların az olmasının sebeblerinden bir de, bu olabilir mi?:(
Sn Halil onen., Burada bir yanlış algılama var gibi . İzin verirseniz düzeltelim. Önce roundop bir Glikozat tuzu, Diğer tarımsal ilaçlar, gübreler vs. gibi bir kimyasal madde. Tuz. Etki şekli ise bitkinin su iletim sistemine girerek su alma düzenini bozması ve bitkide su dengesini bozarak kurutması şeklinde oluyor. Yani bitkiyi zehirlemiyor!!

Roundop un kullanımı boş arazilerde olmuyor. "Yabancı otlar iştahla tam büyürken" kullanılması öneriliyor. Bitki öz suyu ile dolaşımına girerek su dengesini bozuyor.

Diğer ot ilaçlarının bazıları ise Gramoxon , bitkinin yeşil aksamını kavurup kurutuyor, Afalon ise özellikle soğanlı bitkilerde soğanlar dikildikten sonra toprağa uygulanarak çıkacak olan otların çıkışını engelliyor, yine Treflan (trifloralin) toprağa uygulanarak otların tohumlarının çimlenmesini engelliyor, fideler dikildikten sonra üzerlerine atılabiliyor. Keza geniş yapraklı bitkileri öldüren ama dar yapraklı (Çim sahalarda)çim bitkilerine zarar vermeyen Tordan da bir ot ilacıdır.

Sonuç olarak: Uygun ilacı seçip, uygun bitkilere, uygun zamanda kullanırsak çevreye fazla zarar vermeden yabancı ot mücadelesi yapılabilir diye düşünüyorum.

Bütün kimyasal türevli ilaçlar sıcak kanlılara, balıklara zararlıdır. Ama 3-10 gün içinde kimyasal yapıları parçalanarak etkisiz duruma gelebilir. Çevreye en az zarar yapan çok kısa zamanda parçalanan kimyasallardır.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön