View Single Post
Eski 12-11-2010, 12:21   #320
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Evet "familyasına mensup olduğunu görürsünüz" cümlesi yanlış. Ama anlatmak istediğim ortada. Bir üstte de ifade ettim.

Alıntı:
...sadece Brassicaceae ailesi değil, kanolanında dahil olduğu mustard ailesi daha önemli diye düşünüyorum...
İkisi aynı. Sizin başta dikkat çekmeye çalıştığınız gibi farklı değil.

Artık yukarıda yazdığınızı okuyanlar hem Brassicaceae, hem de kanolanın ait olduğu ondan daha önemli olan bir mustard family olduğunu düşünmeyecekler. Biz ziraatçiler bu familyadan sizin de yazdığınız ismiyle bahsederiz. Krusiferler (Cruciferae).

Basit bir araştırmayla konuyu daha iyi anlamış olmanıza sevindim.

Bu arada ekim münavebesi konusundaki düşünceniz de doğru. Kolza münavebesiz ekilmemelidir. Okulda okutulan da budur, teşkilatta tavsiye edilen de, internette dolaşan bilgilerde de hep aynı bilgi mevcut.

Hala ekim münavebesinin önemini gözardı eden varsa hata etmektedir. Buğdaygiller, baklagiller kolza münavebesinde en çok önerilen bitkilerdir. Bunlar da zaten Glomusa konukçuluk eder. Özellikle bu bitkilerin ekiminde ticari Glomus mikoriza preparatları kullanılırsa son derece başarılı sonuçlar elde edilecektir.

Öğrendiklerinizi üyelerimizle paylaşmaya çalışmanız ne güzel, bu sayede biz de hangi konuların yeni nesil bilinçli üretiler tarafından merak edildiğini öğrenmiş oluyoruz. Gece'nin sorduğu gibi akla takılan sorular cevaplanırken konu daha fazla irdeleniyor.

Bakalım bir sonraki araştırmanızda neyi öğrenip, irdeleyip paylaşacaksınız.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön