View Single Post
Eski 10-11-2010, 23:37   #72
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi unbrekable
...toprak analizi yaptırdım ve forumda ki arkadaşlar leonardit önerdiler bende burdan baktım http://www.biyotar.com.tr/urunlerimiz.htmama birsürü leonardit var anlamadım işin açıkcası...
Unbrekable,
öncelikle pHyı düşürmek için 200 kg/ da oranında kükürt vererek başlayın. Kükürdü sürümle toprağa karıştırın. Bu pH da bir birim düşme sağlayacaktır. Böylece ph 7 düzeylerine gelecektir. Bunu fidan çukuruna değil bütün araziye uygularsanız daha etkin sonuç alırsınız. Fidan çukurlarına organik madde eksikliğini telafi için kompost + humik asit vermeniz daha hızlı sonuç almanıza sebep olur.
Ağaç başına yaşına göre 5-10 kg arası kompost verin. Humik asiti ise satın alacağınız markanın etiket dozuna göre kullanın. İçeriğindeki % ler değişebildiği için bunu söylüyorum.

Bir ek bilgi; yapılan denemelerde en yüksek organik madde artışı kompost +hümik asit uygulamasında ortaya çıkmıştır. Bu uygulama organik madde miktarını bir üretim sezonunda % 81.5 oranında artırmış. Sadece kompost %70 ve kompost + leonarditli uygulamada organik madde miktarındaki artışlar ise % 53 oranlarında tespit edilmiş. Kullanılan kompost büyükbaş gübresi kompostu.


Toprağınızın iz elementlerce fakir olduğu görülmekte. İz elementli bir gübre kullanmanız gerektiği ortada. Bunu yapraktan vermenizi öneririm. Toprakta zaten eksik oldukları gibi pH sı yüksek topraklarda bitki tarafından alınamazlar. Yine etiket dozuna göre kullanırsınız.

Bakla+ fiğle yeşil gübreleme yapmanız ise toprağınızı hem organik maddece zenginleştirecek hem de biyolojik faaliyetini, enzim hareketlerini arttıracak. Yeşil gübrelemenin çiftlik gübrelerine göre toprakta daha üstün bir mikrobiyal faaliyet sağladığı yine yapılan denemelerle ortaya konmuş bir gerçek.


Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön