Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
Sevgili epsody değerli bilgilerinizi almak istiyorum: malum turşu toprak açısından oldukça fazla bir tuz oranı ile hazrılanıyor ancak laktik asit bakterileri bu tuzu ortamıda kullanarak laktik aside dönüştürüyor. Bu mantıktan yola çıkarak sulama suyuyla tuzlu topraklara turşu suyu (laktik asit bakterilerini yoğun oranda içerdiği için) dökülse tuzlulukla mücadelede etkili olunabilinir mi?
|
Hocam, burada bir yanlışlık var galiba. Laktik asit bakterileri benim bildiğim tuzluluğu azaltmaz. Bulunduğu ortamdaki şekeri tüketerek laktik asit üretir, tuz aynen kalır. Hatta, tuzun %8'i aştığı durumda fermentasyona da (şeker tüketip laktik asit üretme işlemi) devam edemez, ortamda mayalar hakim duruma geçerler.