View Single Post
Eski 30-01-2007, 22:21   #8
kürşad
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Tavuk gübresinin çok değerli bir gübredir ancak tuzluluk sorunu yaratabileceği akıldan çıkmamalıdır.

http://papirus.ankara.edu.tr/tez/Fen...2003_3/DD2.pdf

adresindeki yüksek lisans tezini okursanız çok güzel bilgiler edineceksiniz.
linkteki dosyayı indirdim yazdırdım ve okudum.
tuzluluk ile ilgili bir açıklayıcı bulamadım.
kaç yıl toprakta kalır kaç yıl sonra tekrar verilebilir.
sadece dekar başına şu kadar diyor.
bir de ilk yıl içindeki maddelerin %90 ını kullanır diyor.
---------------
tarifi yanıma almayı unutmuşum bugün olayı bitirdim.
yalnız 1,5 saat tavuk çiftliğinde gübre sarılmasını bekleyince öğle arası gübre kokusu üstüme sinmiş, halen daha da burnum sızlıyor çok pis kokuyorrrr.
uzatmayayım.
yaklaşık 2.5 m3 gübreye 25 kglık sönmüş toz kireç 1 balya saman
alta kirecin yarısını toprağa serptim alttan işlemesi kolay olsun diye.
üstüne gübre saman gübre saman gübre saman. hepsini yığın yaptım. kalan kireci de en üste serptim.
hava yağmazsa hafta sonu da üstüne toprak atacağım.
bu arada traktörün kasasında yanmaya başlamış bile. duman çıkıyordu.
bir de benim gübre tabanda salma yetiştirilen tavuk gübresi. diğerinden biraz daha az ferli oluyor galba.
burnumun sızlaması geçince biraz daha yazarım iyi akşamlar.
bu arada en erken ne zaman kullanabilirim?
azcık azcık domateslere falan versem bu yaz?

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön