View Single Post
Eski 02-11-2010, 13:14   #29
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kaan Uğurlu Mesajı Göster
Sayın Zeytinci,

Daha geçim kaynağım olmasına yıllar var. Amacım "Meyveli Tepe" gibi olabilmek Onun yolundan gitmek istiyorum.

Sevgiler.
Kaan bey, teşekkür ediyorum. Yalnız bir konuda uyarmak isterim.

Bizim (benim ve eşimin) Meyvelitepe projemizle gerçekleştirmeye çalıştığımız sistemin ve olabildiğince gündemin dışında, doğa ile barışık, içinde toprak ve bitkiler de olan, ama daha çok kendimizce bir bakış açısı ve yaşam tarzını oluşturma çabasıdır.

Yani, tarım ana hedeflerimizden değildir. Tarım ile geçimimizi sağlamak, hele hele para kazanmak için üretim yapma hedefimiz yok. Bahçemizin ve burada yetiştirdiğimiz ürünlerin bize ve belki çok yakın çevremize yetmesini yeterli görüyoruz. Bu yüzden de arazimizin büyüklüğünü ona göre seçtik.

Ayırd edici kriterimiz, toprak ve bitkilerle yeterince uğraşabilmek, ama zamanımızı kendimiz kontrol ederek, sistemin çarklarından kurtulurken başka bir çarkın dişlilerine kapılmadan.

Sonunda ticari bir boyuta gelecek bir tarım projesinin bakış açısı değişiktir. Pek çok bakımdan herhangi başka bir iş yatırımından farklı değildir. Böyle bir amaç için yatırım yapılıyorsa mutlaka fizibilite etüdü yapılmalıdır ve büyük ihtimal günün hesap şekilleriyle tarım yatırımları başka iş alanlarına kıyasla uygun çıkmayacaktır.

Bunu dikkate almanızı rica ediyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön