View Single Post
Eski 30-10-2010, 15:22   #26
furkanerol
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-10-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 7
yeni saksıda ağacım

merhabalar

Ben de bu siteden okuduklarımdan heveslenerek bir saksıda ağaç aldım. Yeni başlarken ölebilme ihtimaline karşılık koçtaştan 19 tl ye ucuz bir bonzai aldım. Eğer cesaretim kırılmassa daha pahalı bonzaileri ve yeni fide alarak üzerinde çalışmayı deneyeceğim. Ayrıca tohumdan bitki, hele hele ağaç yetiştirme fikri çok heyecan verdiği için bir kaç tohum alıp hazırlıklara başladım. Zengarden diye bir sanal dükkandan aldığım tohumlar japon porsuk ağacı, wisteria bolusanthus ve river sheoak. Tariflerine uygun olarak river sheoak ı direk torf dolu saksıya diktim, wisteria yı iki üç gün ılık suda bekletip torf dolu saksıya yüzeyel ektim, japon yew ise soğuk uygulama gerektirdiği için buz dolabında sebzelerin arasında beklemede.
Resmini gördüğünüz koçtaştan aldığım saksı ağacı veya bonzai. Buralardan okuduğuma göre türü Fukua Tea gibi bir şey olabilir.

Sizden ricam acizane, Fukua tea nın bakımı için ne yapmalıyım , ne yapmamalıyım bu konuda bana yardımıcı olmanız. Ev içinde bakmayı planlıyorum. alalı 1 hafta oldu. Hava çok güneşli olmadığından pencere önüne koydum, ara ara bol güneş alıyor. Çok açık havalarda sadece 1-2 saat güneş alacağı bir pozisyona almayı planlıyorum. 15 günde bir koçtaştan aldığım bir sıvı gübreyi 300 cc suya 1/3 kapak katıp sadece birazını veriyorum. hepsini mi vereyim. sıvı gübreyi ne kadar vereceğim pek açık değil. zamanı açık ama ne kadar sıvıya ne kadar gübre. sıvı akıp gidiyor. saf gübre zararlı mı olur. kaynayıp soğumuş su veriyorum iş görür mü? toprağı kurudukça suluyorum genelde 3 günde kuruyor. arada spreyle su püskürtüyorum ama ne sıklıkla olmalı bilmiyorum. saksısını değişmem gerekli mi?

diğer ricam tohumların gelişimi ile ilgili. ev içinde büyüteceğim tohumlar göğerince ne yapmalıyım?
tüm tavsiyeleriniz için teşekkürler
işim nedeniyle arada bir girip siteyi kontrol edebiliyorum.
ayrıca sitede fikirlerini ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkürü borç bilirim.
furkan

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg xxDSC09232.jpg (36.2 KB, 886 views)
furkanerol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön