View Single Post
Eski 29-10-2010, 19:20   #322
rodoslu
Ağaç Dostu
 
rodoslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 259
Sevgili swetlana ve Ankaralı orkideseverler,
Bu torf olayına bende dahil olayım )

3 yıldır nemli, ılıman bir iklime sahip olan bir yerde ikamet ediyordum, şu an Ankara'ya dönüş yaptık tabii orkidelerimizde )

İklim farkını gelir gelmez kendi cildimde hissettiğim gibi orkidelerin de hissedeceğinden eminim. Çokça güneş almayan-aydınnlık bir yere hepsini yerleştirdim. Tabi Ankara'nın havası soğuk, geldiğimde hepsini suladım, içlerinden bir tanesinin substratı küflendi. Orkideyi substrattan ayırdım ve substratı kuruması için ayrı bir yere aldım fakat kurumak şöyle dursun ertesi sabah tamamen küf olmuştu. Tabi ki o substratı imha ettim..

Büyük bir yapı marketten yeni bir substrat aldım, orkideyi ona diktim ama substrat hiç hoşuma gitmedi. Ben sadece ağaç kabuğu karışımına dikiyordum orkideleri. Burada tek ağaç kabuğu bulamadım, karışık substratlar var, çok küçük parçalı bazı kısımları adeta toprak gibi substratlar..

Bu substratın orkideye gereken havayı sağlamayacağı kanaatindeyim. Zaten soğuk olan Ankara havasında substratın kurumaması ile mantar hastalıklarından da endişeliyim.

Bu konuda ki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Sevgiler.

rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön