View Single Post
Eski 28-10-2010, 15:54   #1217
gorkem708
Yeni Üye
 
gorkem708's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erdalduran10 Mesajı Göster
Arkadaşlar, Bizim İçanadolu Bölgesinde Ankara(Haymana) civarında dağbaşında bir arazimiz var. Ben buraya buğday ekiyorum; ancak geliri çok düşük. Bu yüzden badem ve ceviz yetiştiriciliği yapmak istiyorum; ancak asimetrik bilgiye sahibim. Sizce buradaki buğday ekilmiş tarlaya ağaçlandırma olur mu?
İkincisi, hangi aşamalardan geçmem gerekiyor( İlk başta toprağın durumunumu analiz ettireceğim ve kime ettireceğim ve de maliyeti ne kadar vb...)?
Üçüncüsü, bana bu ekimin gübresiydi fidanıydı vb. toplam maliyeti en fazla ne kadara malolur? Deneyimli kişilerden bunun cevabını bekliyorum. Ayrıca bu maliyetleri Ziraat Bankası'ndan veya başka bir bankadan kredi ile projelendirip, uzun dönemli kredi imkanlarımız var mıdır(5 yıl hiç ödemeyip meyveleri aldıktan sonra ödemeye başlama gibi olanak mevcut mu)? Kısaca bu kredi imkanı dışında artı olarak sermaye gerekiyor mu ve ne kadar gerekiyor? Cevap yazarsanız sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun

Öncelikle merhaba, bu sorularin cevabi icin forumu biraz arastirmaniz size daha cok yardimci olur, bicok bilgiye ulasabilirsiniz. bende ceviz yetistiriciligini düsünüyorum ama maliyeti bana cok yüksek olacak gibi. ben 40 dekar tarla icin Kuyu sondaji, tarla etrafina kafes tel, elektrik getirtme, fidanlar, damlama sulama ve diger yan giderler icin (tarla dahil) en az 100.000 tl maliyet hesabi cikarttim. Ziraat bankasinda tarla alimi icin kredi kullanim olanagi olanagi yok, yani destekleme yok, %13 faizle kredi veriyorlar oda tamamini degil. Ama fidan aliminda %5-6 faizli kredi var, damlama sulama icin %0 kredi var. Yani büyük sermayeli bir yatirim, cok dikkatli olmak ve iyice düsünüp incelemeden karar vermemek gerekli diye düsünüyorum.

gorkem708 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön