Konu: ters aşı
View Single Post
Eski 27-10-2010, 12:42   #11
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Dallari asagiya sarkik buyuyen dut(ters dut) Turkiyede en yaygin olan, dallari asagiya sarkik buyuyen agactir. Bu agacin ozelligi de diger, dallari asagiya sarkik buyuyen, agaclardan farkili degildir. Dallari asagiya sarkik buyuyen bir agactan alinacak asi, yukari dogru uzayip buyuyen bir anac uzerine asilandigi zaman, asinin tutmasi halinde dallar asagiya sarkik buyuyeycektir.

Baska bir ornek vereyim, Yukariya uzayip buyuyen ve beyaz meyvesi olan bir dut agacina, yine yukariya dogru uzayip buyuyen ve meyvesi siyah olan bir dut agacindan alacaginiz asiyi, ters olarak asilarsaniz, belki asi ters oldugu icin once asagiya dogru acilacak sonra donup yukari uzayarak buyuyeycek ve cenetik yapisindan oturu size sadece siyah meyveler verecek. Asagiya sarkik olarak buyumeycektir cunku cenetik yapisinda bu yoktur.

" Cenetik olarak dallari asagiya sarkik buyuyen bir agactan alacaginiz bir asiyi, anac uzerinde nasil asilarsaniz asilayiniz dallari hep asagiya dogru uzayarak buyuyeycektir.

Yine cenetik olarak dallari yukariya uzayip buyuyen bir agactan alacaginiz asiyi, anac uzerine ister ters ister duz asilayin asi donup yukari dogru buyuyeycektir."

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön