Konu: mayer Limon
View Single Post
Eski 25-10-2010, 22:38   #236
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Sn. Müjgan Yılmaz,

Bendeki sera içi ve sera dışındaki limonlarda sararma aşamasına geçtiler. Limonların hızlıca sararması gayet doğal. Limonların yeşilken toplanıp sonradan sarartılması tamamen ticari getiriyi fazla elde etmek için yapılan bir işlem.

Sararan limonları kesip kullanabilirsiniz, bırakırsanız doğal olarak nisan ayına kadar dalında durabilirler. Bazen ağaç yorulmuş oluyor, dalından durduk yere atıveriyor meyvesini yere.

Yapraklarındaki yer yer beliren kurumalar stres belirtisi. Tam güneşten az güneş gören bir yere geçtiği, serin bir ortamdan sıcak bir ortama geçti içinde gerçekleşmiş olabilir.

Kök ve gövde sağlığında problem yoksa yaprakların dökülmesi çok önemli değil, vakti zamanı gelince yeniden yapraklanır. Bazan üzerinde bir tane bile yaprak kalmamacasına dökülüyor, kök ve gövde problemi yokken bile. Sonra birden bire tomurcuklanıp yapraklanıyor. Böceklenmenin olmuş olacağını sanmıyorum.

Bitkilerde aynı insanlar gibi, iç dünyalarında kimbilir neler yaşıyorlar.
Kimbilir ne tür stres yaşıyorlar. Bizler elimizden geldiğince onları anlamaya çalışıp, az stres yaşamalarını sağlamaya çalışmak oluyor.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön