View Single Post
Eski 25-10-2010, 18:22   #9
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. nematoth,

Kudret Tezel' in topraksız tarım konusunda bir çok sayfası var. Eğer topraksız tarımı ticari olarak yapmayı düşünüyorsanız önce besin eriyiğinin hazırlanması konusunda hazırlıklı olmak zorundasınız. Sonra üreteceğiniz ürünün cinsine göre mevcut büyük seralarıda gözden geçirerek en uygun olanına karar verirsiniz.

Ticari seraların hiçbirinde akıllı saksı uygulaması duymadım. Akıllı saksılar genellikle hobi bahçelerinde veya evde çiçek yapmak için uygun. Oda uzun süreli tatile çıktığınız zaman çiçekleriniz çlmesin diye düşünülmüş bir sistem. Orada EC veya pH kontrolüde pek düşünülmez zaten. En fazla yılda bir kez üç beş saksının toprağını komple değiştirirsiniz. Böylece tuzlanma gibi bir derdinizde olmaz.

Kudret Bey' in üzerinde yeni çalıştığı sistem:
Topraksız tarım için otomatik düzenek hazırlanması konu başlığında 86. nolu mesajda sistemi anlatıyor ama henüz satışa çıkarmadı, pH ilavesi ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Gelişmeleri bu konu başlığından izleyebilirsiniz.

Eğer bir konuda ar-ge yapmak istiyorsanız size hyponica üretim tekniğini incelemenizi öneririm. Türkiye' de şu an sadece dizayn grup bu teknikle seralar kuruyor.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön