Konu: Nergis
View Single Post
Eski 25-10-2010, 16:54   #603
Halil Solak
Ağaç Dostu
 
Halil Solak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-09-2009
Şehir: Edirne
Mesajlar: 229
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Nergislerimi 20 gün kadar önce İstanbul'da saksılarıma ektim.

Dikkatimi çeken birşey de şu:

Hocam100'den satın aldığım MORDOĞAN nergislerinin boyları 10 santimi buldu..Ama benim nergislerde hala bir filiz verme belirtisi yok..Sanırım havalar soğudukça tahrik olup topraküstüne çıkacak yaprakları..

Birde şu var..Mordoğan nergislerinin ana soğanları bu yıl 4-5 yerden sürgün verdi..Yani çok çabuk çoğalıyorlar..Bunu anladım.

Benim nergislerin ana soğanları ise bazıları hiç yavru vermeyebiliyor veya en fazla ortalama bir-iki yavru veriyorlar..Yani yavaş çoğalıyorlar.
mordoğan nergisi, karaburun nergisi ya da çanacık yerel adı her ne ise artık.
bililimsel ismi Narcissus tazetta ssp. tazetta (benim profil resmimdeki tür.)

bu nergis türü diğerlerinden farklı olarak kışın açar. bu yıl bir arkadaşım bana bu türü hediye etti bende ilk defa yetiştireceğim bendekilerde en az 15 cm oldular ve bazılarının yanlarında yeni yavruları dolu. bu normal bir durum bitkinin türsel farklılığından kaynaklanıyor. eğer ılıman iklime sahip bir yerde değil iseniz bu türü dışarıda bırakmayın. donabilir. güneş gören bir pencere kenarı uygun olacağını düşünüyorum. daha önce kış aylarında çiçeklenen bir çok nergis yetiştirmiştim. tek sorun bitkilerin temiz havaya olan ihtiyacı

sn. aygün yönteminiz dikatimi çekti. soğanlı bitkilerin tohuma teşvik edilmesi için altın değerinde bir tecrübe. burada paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Halil Solak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön