View Single Post
Eski 21-10-2010, 19:10   #330
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omer.tuncer Mesajı Göster
... Kullandığımız ürünlerin neler olduğunu yazacağız. Uygun olanlarla olmayanlar ortaya çıkacak mesela ben bu sene kaolin kili yerine getsun kullandım ve boyumun ölçüsünü aldım bu işin böyle olacağını başından söyleyenlere (Meyvelitepe) rağmen.
...
Bazen bir musibet bin nasihatten iyidir derler.

Fırsatçı vatandaşlarımız ortada bir pazar fırsatı gördüklerinde bir ürün uydurup, önce kendilerini inandırıp sonra da başkalarını inandırabiliyorlar.

Böyle biriyle konuşurken karşımızdakinin inanmışlığını görüp, her türlü somut veriyi bir kenara bırakarak o inanmışlığa inanabiliyoruz. Bu da ülkemiz insanının bir zaafiyeti. Bazen gereğinden fazla duygusal oluyoruz. Bir adım geri çekilip daha geniş bir açıdan bakarak, nedir, neden, tam olarak ne oluyor, ne kadar tutarlı, veriler ve metriklerin ne anlamı var görme, doğrulama alışkanlığımız yok. Terazinin kefesini hile yapıp ters tarafa bastırabiliyoruz

Bu gibi fırsat(!) ürünleri çok karşımıza çıkıyor maalesef.

Ömer bey, bu ürün konusunda bana telefon edenler de olmuştu. Dilim döndüğünce de anlatmaya çalışmıştım. Fakat hiç biri sizin deneyiminiz kadar kıymetli olamaz. Anlatırsanız çok makbule geçer.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön