View Single Post
Eski 21-10-2010, 15:35   #325
omer.tuncer
Ağaç Dostu
 
omer.tuncer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2008
Şehir: Ankara.bergama,dikili
Mesajlar: 302
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Size katılıyorum.
Doğal üretim yapıldığı söylenen bir bahçeye yaptığım bir gezide üretici çiftçiye "elmaların nasıl böyle güzel olduğunu" sorduğumda, bana "sonbaharda göztaşı atıyorum, başka ilaç kullanmam, benim ürünlerim doğal" demişti.

Yani ona göre sadece göztaşı kullanmak doğallıktı, çünkü diğer elma üreticileri üstüne en az 4 çeşit kimyasal kullanıyordu.

UBYİ içinde etkin bir denetimin ya da denetimin olacağını sanmıyorum.

Bu nedenle UBYİ ye üyelik önemli.

Yani daha ilk mesajında benim doğal elmalarım var diyen bir kişi UBYİ ye üye olmamalı.

İlk kısıtlama mesaj sayısı ile gelmeli örneğin 500 mesajdan fazlası olanlar üye kabul edilmeli.

Yine uygulamalar şeffaf olmalı, örneğin bir üye ben zeytinlere "hiç bir ilaç hiç bir kimyasal kullanmadım" diyor işte bu durumu diğer UBYİ üyeleri sorgulamalı nasıl oluyor da bir kısım UBYİ üyeleri zeytin sineğinden yaka silkerken ve önleme için doğal yöntemleri denerken zeytin sineğinden hiç şikayetçi olmayan birisi olabiliyor?

İşte bu ve buna benzer uygulamalar UBYİ içinde zamanla kendini belli edecektir.

Bazı oluşumların TÜM kuralları baştan kesin olarak konulmayabilir zamanla kurallar oluşturulacaktır.

Deniz akvaryumu sizi kınıyorum nasıl insanları katogorize etmemiz gerektiğini savunuyorsunuz dediğiniz 500 mesaj yazma gibi saçma sapan fikirleri nereden buluyorsunuz yani şimdi. (Bu gün gittim taralada 2 zeytin çapaladım 5 ağacın aşısının tutup tutmadığına baktım) demekle mesaj sayısı doldurulacaksa yandı gülüm keten helva. Kullandığımız ürünlerin neler olduğunu yazacağız. Uygun olanlarla olmayanlar ortaya çıkacak mesela ben bu sene kaolin kili yerine getsun kullandım ve boyumun ölçüsünü aldım bu işin böyle olacağını başından söyleyenlere (Meyvelitepe) rağmen.
Burda kimyasalsız tarım yapan her keze yer var.
Kusura bakmayın arkadaşlar sizin adınıza da konuşmuş gibi oldum ama ben UBYİ böyle görmek istiyorum. Amaç mal satmaktan çok arkadaşlık kurmak ve tatığım tadları onlara da tatırmak ve paylaşmak için varım.

omer.tuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön