View Single Post
Eski 18-10-2010, 20:39   #84
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sayın Acemi Usta

Beyazlığı fotoğraftan tespit etmek zor olabilir. Onun için bir şey söyleyemiyorum. Ancak, uygulamayı görmüş olan bir çok kişinin derede "beyaz beyaz bir şeyler belirdi" diye ifadeleri de olunca, ben fotoğraftaki görüntüyle o ifadeleri de birleştirerek böyle bir kanıya varmıştım. Tabii fotoğraftaki beyazlık konusunda yanılıyor da olabilirim.

EM'nin faaliyet gösterebilmesi için 6 ppm Erimiş oksijen olmalı ifadesinin nereden çıktığını bilmiyorum. Böyle bir şey yok. Ancak şu kadarını söyleyebilirim. EM iki türlü arıtma yapmaktadır: Anerobik ve Aerobik. Anerobik arıtmada oksijene ihtiyaç yok aerobik arıtmada ise, oksijene ihtiyaç var ama o düzeylerde değil. Örneğin, atıksu arıtma tesislerinde erimiş oksijen yaklaşık 1,5 - 2 ppm değerindedir. Bu da EM'nin etkili olabilmesi için yeterlidir. Derede fazla oksijen göz çıkarır mı? Zannetmiyorum.

Dere suyunun yüksek bir yerden dökülmesini sağlamak ya da suyu belirli yerlerde havuzcuklar yaparak yani akvaryumlarda olduğu gibi içine hava vermek tabii ki çok yararlıdır.

Çamura mekanik yolla müdaheleye gerek yok bence çünkü Bukaşi Topları o işi halledecektir. Zaten dereden çamur hafriyatı yapmanın bedeli çok yüksektir ve EM varken bence gereksizdir ve çok da pahalı bir işlemdir. Bir diğer sorun da çıkarılacak çamurun yeniden işlenmesi gerekecektir yani ek maliyet getirecektir. O çamuru içinde çok toksik madde olacağı için gübre olarak veya tuğla olarak da kullanamazsınız. Saygılar.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön