View Single Post
Eski 14-10-2010, 20:31   #60
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Kolay gele, rast gide...

Öncelikle, başlamış olan projeye ve projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

Projenin başladığını, koyultarak vurguluyorum, çünkü; başlığın ilk yazılarında açıkça görüldüğü ve tekrar tekrar yazdığı görüleceği üzere, bu projenin sözleşmesi yapılmış, imzalar atılmış, EM Agriton Ltd. işi üstlenmiş, taşın altına elini koymuştur. İmza atanları, sonuçta başarısız bile olsalar, başlamak ve girişmek cesaretlerinden ötürü, yürekten kutluyorum.

Sözleşmesel olarak "iş"in kapsamı ise yazılanlardan anladığım kadarıyla; ilk bir ayda kokunun önlenmesi, bir yılın sonunda da akarsuda canlı yaşamın tekrar başlatılmasıdır. Bu zaman dilimlerinde bu sonuçlar gerçekleşirse bu proje başarılı kabul edilip, Ergene'nin diğer kollarında da benzer çalışmalar yapılabilecektir.

Yanlışım varsa, ilgili ve bilgililer düzeltilse sevinirim.

Sözleşme yapılmış, imzalar atılmış. Bundan sonrası; zaman içerisinde bu sonuçların gerçekleşmesi için yapılması gerekenlerin yapılıp, yapılmadığını izleyip görmek ve sonucun gerçekleşmesine göre başarının ölçülmesi ve değerlendirilmesidir.

Peki, bu bir yıllık süreç boyunca, sözleşmenin tarafı olmayan, 'mutlu çoğunluk' olan bizler, bu sürede ne yapıyor olacağız?

Önceki bilgi ve tecrübelerimize göre yorum yapabilir, projenin gidişatını görmek ve daha iyisi bir bukaşi topu da biz atmak için 'yol parası'na kıyar, Ergene'ye gidebilir, böylece üzerimize çamur bulaşması riskine girebilir, burnumuzla havayı ve gidişatı kendimiz kontrol edebiliriz.

Ya da proje ile ilgili olumlu ya da olumsuz düşünce (ikisi arasında pratikte çok da fark yok aslında) üretebiliriz (burada üretmek elde olmayan nedenlerle paradoksal bir anlam kazanmış oldu ama olsun!).

En kötüsü de hiç suya sabuna dokunmaz, projeyi 'yok proje' kategorisine koyar, temizlik ve (tatlı su) çevre duyarlılığımızla gurur duyar, kendimizi olsun kandırabilmekle avunur dururuz.

Tabii başka tutumlar da sergilenebilir ama hepsini de sayıp, dökmeye hiç gerek yok.

Sizin seçiminiz hangisi?


gece
tartışma mı, ne tartışması, ensar (yanlış yerde de olsa) herkesi nereye ve hangi tarafa çağırdı ve hangi dilekle sözlerine başladı? Diyen, forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön