View Single Post
Eski 27-01-2007, 20:58   #27
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Güllerle ilgili okuduğum bir kitapta, gülleri bir çok şekilde ayırıyordu.
Şekline göre (çalı güller, sarmaşık güller gibi), goncasına göre (damla goncalılar, top goncalılar gibi), rengine göre (kırmızı, beyaz, alacalı gibi)
Kokusuna göre ise ikiye ayırıyordu gülleri. Çay kokulular ve reçel kokulular (reçellik gül değil) olmak üzere. Reçel kokululardan aklımda kalanların bazıları elma reçeli kokulular, kayısı reçeli kokulular, şeftali reçeli kokulular.

Karanfilde ise osmanlı karanfili gösterişli çiçeğe sahip olmamakla beraber, oldukça yoğun kokuya sahiptir. Tıpkı osmanlı çileği gibi.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön