View Single Post
Eski 05-10-2010, 00:04   #4
qokhanyilmaz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-01-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 125
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Yurtdışında bu işlemi 24 saatte bitirecek ve haftalık 50.000-70.000 lt katı atığı işleyecek kompost makineleri var. Bunlarda kullanılan yöntemleri biraz araştırmak gerekiyor.

Eklenti 173765
Bu bahsettiğiniz makinelerle ilgili araştırma yaptım ama Çin menşeli birkaç makinenin dışında çok fazla örneğine rastlayamadım.Amerikan patent enstitüsünde bile bir örneğini bulamadım.

Benim şu anki amacım bir sonraki denetime gelecek olan Çevre ve Orman Bakanlığı görevlilerinin bu çözümü gördüklerinde çevreye koku vermediğine inanmasıdır ve kendimiz içinde tesiste fazla bir külfiyet getirmeden bunun dışarı atılması ve işe yarar bir hale getirilmesidir.Bunlar göz önünde bulundurulduğunda tesis bölgesinde kompost yapımı mantıklı gözükmüyor.

Benim gördüğüm bir tesiste çıkan gübrelerin hemen bir makine parkuruna alınması vasıtasıyla direk kurutulup toz haline getirildikten sonra paketlenmesi idi. Bu çözüm tabi içerisinde belli bir nem kalacak şekilde uygulandığında işe yarar bir ürün alırmıyız ?

Aklıma gübre kurutma makinesi olarak başka bir fikir geldi. Çıkan gübreleri tesis çıkışında bir helezon vasıtasıyla kıyma makinesinde benzer ama çok daha büyük bir şekilde bir makinenin içinden geçirsek ve bunların içine de belli oranda yanmış odun külü ilave edip peletleme işlemi yapıldıktan sonra paketlenilmesi ve çuvallarla daha büyük bir alanda kompostlama için toplanılması ama bunun için de büyük bir yatırım gerekiyor. O yüzden benim bulduğum çözümün küçük çaplı bir işletme bütçesini yormayacak büyüklükte,çevreye verilen kokuyu abzorbe edip çıkan ürününde toprağa faydalı bir hale gelmesi olduğundan dolayı daha kapsamlı bir makine tasarımı gerekiyor.

qokhanyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön