Konu: mayer Limon
View Single Post
Eski 03-10-2010, 19:23   #231
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Sn. ykolko,

Sanırım sorularınıza cevap vermekten korkuyor arkadaşlar

Yeni üye olmanıza karşın, o kadar çok soru soruyorsunuz ki. Sanki bu soruların arkası kesilmeyecek gibi geliyor insanlara. Genelde üye arkadaşlar ilgilendikleri konu hakkında ör: mayer limon, ilk mesajdan itibaren bütün mesajları okurlar. Mesaj içlerinde kendilerine gerekli bölümleri hafızalarına veya bir not kağıdına yazarlar. Sormuş olduğunuz sorular mutlaka daha önce sorulmuş ve uygun cevap yazılmıştır mutlaka ki, sorularınıza cevap verilmiyordur.

Sorunuzun cevabına gelince. Enzim bir nevi besin gibi birşey, besin dediğimizde bitki için gerekli olan maddelerin bir araya getirilmiş hali.

Sabahleyin aç karnına bir insanı akşama kadar aç bilaç çalıştırmak gibi bir şey bitkiye besin vermemek. Hormon türü maddeler vermek, bitkinin tüm imkanlarını zorlamak ve bol çiçek açıp albenisini kısa süreli arttırmak. Özellikle büyük hiper market raflarında satılan bitkiler.

Ben salonumda limon beslemek istiyorum demekle olmuyor. Önce salonunuzun limon beslemek için elverişli olduğuna emin olmanız lazım. Sonra türüne karar verip isteklerini karşılamanız lazım.

Limon gibi meyve veren bitkiler en az 3-4 saat güneş görebilmeliler. sıcaklık -5 in altına düşmemeli kış aylarında.

Hevesiniz asla kırılmasın, deneme yanılmaylada kendinize göre doğru şekilde bitki büyütmeyi öğretebilirsiniz. Tavsiyem en küçük boy fidanlardan alarak denemelere başlamanız.

Saygılarımla.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykolko Mesajı Göster
Bana en yakın komşum Sarıcan Enzim nedir pek anlayamadım birde salona limon almak istiyorum biraz bodur olan bol çiçek açıp birasda meyve verecek ne tavsiye edersiniz?

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön