View Single Post
Eski 29-09-2010, 20:09   #1
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Nasıl ve Neden?

Hepimizin zaman zaman aklını kurcalayan bazı sorular vardır? Hele hele konu tarım, toprak ve çevre olunca bu sorular büyüdükçe büyür ve genişledikçe genişler. Gerçi Temel Konular başlığı altında birçok konu anlatılmaktadır.

Ancak bu başlık altında, diğer başlıklarda soramadığımız soruları soralım. Bu sorular çok basit olabileceği gibi (mesela toprakta hangi bileşenler vardır? veya organomineral nedir? Mikroskopta nasıl görünür?) çok zor da olabilir (Örneğin, muz neden sararır veya kararır? gibi, bazıları için bu sorunun yanıtı çok kolay olabilir. Burada daha çok doğal oluşumlar veya doğal olaylarla yani doğanın işleyişiyle ilgili merak ettiğimiz soruları tartışalım. Bu konular herhangi bir başlık için çok spesifik veya ilgisiz olabilir. O yüzden ayrı bir sorular başlığı açmayı düşündüm. Burada yanıtları bilen veya küçük de olsa fikri olan herkes yanıt verebilir. Bir başka deyişle, bu başlık bir yerde hem soru sorma hem de fikir yürütme başlığı olsun. Her şey soru sormakla başlar. Ne dersiniz?

Bu başlığın kuralı:
Soru sorulduktan sonra 10 gün içinde yanıt veren olmazsa ya da doğru yanıt veren olmazsa, sorunun yanıtını soruyu sorandan bekleyeceğiz. (Tabii biliyorsa, bilmiyorsa soru açık olarak devam eder ta ki biri yanıtlayana kadar!)


Düzenleyen Dogasever : 06-10-2010 saat 15:59 Neden: ekleme
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön