View Single Post
Eski 28-09-2010, 19:03   #1158
Avanos
Ağaç Dostu
 
Avanos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2008
Şehir: avanos
Mesajlar: 477
Öncelikle bu çalışma grubunu kınıyorum.Bu çok plansız bir günde ve yeterli duyru yapılmadan bir çalışama nasıl başarılı olur.
Sorulara gelince
1- Son çıkan özel ağaçlandırma alanlarında sulama sorunu ile ilgi (bu şuanda yürütmekte olduğumuz 3 proje direk etkiledi) bu sulama ile ilgili genelgede 3 hektardan büyük alanlarda sulama suyunun alanda olması istenmekte.Alana kuyu açılması için müracat etmek isteseniz şöyle bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Kuyu ruhsatı DSİ den alınıyor yalnız kuyu ruhsatı almak isterseniz. Alanı tapusunu **** kira sözleşmesi istiyorlar.Ormanda size alanı kiralamak için o alandaki kuyunun kullanma ruhsatını ve su değerlerini istiyor. Velevki kuyu ruhsatı aldınız bu seferde size ait olmayan alanda kuyu açacaksınız bu alanda su bulmama şansınız var, olduki su buldunuz bu seferde suyun değerleri uygun olmabilir arazi ve kuyu maliyeti size kaldı geçmiş olsun. Bunun değiştirilmesi gerek. 3 hektardan büyük alanlarda arazide suyun bulunması yeterlimidir.Yoksa bu alanda su bulduktan sonra dahi birde damla sulama mecburiyeti varmı arazi içinde su varken taşıma (tankerle )mümkünmüdür.
2- 12 nolu genelgede bakanlık personeline özel ağaçlandırma yasaklanmakta denmekte bu yasak sadece orman çalışanları içinmi bakanlığın diğer personelelerinide kapsamaktamıdır( DSİ ve Meteoroloji çalışanlarını) gibi
Şimdilik bukadar çok soru var aklımda ama şimdi yazarken aklıma gelmiyor

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön