View Single Post
Eski 25-09-2010, 20:14   #5
Kudret Tezel
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Merhabalar sevgili Gnc36, besin eriyiğinizi musluktan akan su ile hiç dinlendirmeden hazırlamışsınız, doğrumu ?. Sular dezenfektan olarak çokça kullanılan klor ile dezenfekte edilirler. Dezenfektan olarak kullanılan klorun şekline göre, suyum PH ı bir miktar yükselebilir veya düşebilir.
Kullanılan klor sıvı ise, suyla karıştırılınca NaOH meydana gelir PH yükselir ve sonra yavaş yavaş düşer. Ancak sizin anlattığınız durum bu olayın tam tersi. buda dezenfektan olarak kullanılan klorun gaz halinde kullanılmasından kaynaklanır. Zira bu durumda suda HCl asit oluşur PH düşer.ve zamanla yükselmeye başlar.Anlattığınız olaydan bunu anlıyorum. Aynı işlemi birde 2 gün dinlendirilmiş su ile tekrarlarda neticeyi paylaşırsanız bir çok arkadaşımıza ışık tutmuş olursunuz. ancak suyun ilk halinin pH ını, dinlendikten sonraki pH ını ve sonraki aşamalardaki PH değerlerini lütfen kaydediniz.
Bu denemeyi damacana suları ilede yapabilirsiniz. şişe suları ozonla dezenfekte edildiği için böyle bir durum görülmez çünkü ozonun oksijen e dönüşmesi çok kısa zamanlıdır.


Düzenleyen Kudret Tezel : 28-09-2010 saat 14:30
Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön