View Single Post
Eski 16-09-2010, 19:41   #63
Lal08
Ağaçsever
 
Lal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2009
Şehir: Boston, ABD
Mesajlar: 72
selamlar, agacler.nete uzun zamandir abone olsamda, bu konuya yeniyim.

ama diger konularada uzun zamandir yazamiyorum. esimin isi sebebiyle abd'ye tasindim. ama burda da tohum merakina devam. istanbuldaki acai'larim olmustu ne yazik ki. burda tekrar deniyorum. sonuclari gene paylasirim. benim denemelerden kalanlari Turkiye'ye yollamak istiyorum, ilgilenenlerin kullanmasi icin. ayni sekilde mangosteen ve noni'de deniycem. bir de burda bi arkadas kakao agacini ovdu de ovdu, bende kapildim hemen tabi... biraz zorluymus kakao, bakalim onuda deneyebilirim.

tohum konusunda biraz simardim cunku ebay'den 20-30 adet agac tohumu posta masrafi dahil 5 dolara falan aliyorum (ve hep taze tohumlar). tohumlarim geldikce, durumu ve buyutme macerami paylasicam sizlerler.

kakao konusunda burdaki uzman arkadasim bana bi kilavuz onerdi. kilavuz icin asagida linke gitmeniz gerekiyo once (cunku pdf ekleyemiyorum bu konuya):
http://www.thechocolatelife.com/foru...omment%3A27355

bu linkin ortalarinda "greencow" adli kullanicinin bi mesaji var ve mesaja pdf ekli. PDFin ismi: "Growing Theobroma Cacao from seed need not be a mystery"

uzunca ve ayrintili bi dokuman ama bol fotolu oldugundan yardimci. ingilizce konusunda yardim isteyen olursa, bana sormaniz yeterli. ben bu pdf'teki tavsiyeleri takip etmeyi dusunuyorum tohumlarim gelince. bakalim...

ABD'den sevgiler ve selamlar...

Lal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön