View Single Post
Eski 16-09-2010, 18:45   #126
Lal08
Ağaçsever
 
Lal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2009
Şehir: Boston, ABD
Mesajlar: 72
selamlar... kusura bakmayin uzun zamandir yazamiyorum. esimin isi sebebiyle abd'ye tasindim. ama merak etmeyin burda da tohum merakina devam istanbuldaki noni denemem tamamen basarisiz olmustu (tohumdan denemistim ama cimlenme bile olmamisti) ne yazik ki. burda tekrar deniycem mutlaka. tohumlar oldukca ucuz, benim denemelerden kalanlari Turkiye'ye yollamak istiyorum, ilgilenenlerin kullanmasi icin. ayni sekilde mangosteen ve acai'de deniycem. bir de burda bi arkadas kakao agacini ovdu de ovdu, bende kapildim hemen tabi, biraz zorluymus kakao, bakalim onuda deneyebilirim.

internet arasitirmalarim, noninin oldukca nazli oldugunu soyluyo zaten ama tohumun taze olmasi da cok cok cok onemliymis. bi de daha once belki eksik yaptigim, tohumun dar ucunu, tirnak cit-citiyla kesme islemi var. bakalim tohumlari ismarliyorum, tekrar denemelerimi daha ayrintili paylasicam.

tohum konusunda biraz simardim cunku ebay'den 20-30 adet agac tohumu posta masrafi dahil 5 dolara falan aliyorum (ve hep taze tohumlar). yukarda bahsettigim uzere tohumlar geldikce durumu ve buyutme macerami paylasicam sizlerle. herkese tekrar sevgiler...


Düzenleyen Lal08 : 16-09-2010 saat 19:18
Lal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön