View Single Post
Eski 12-09-2010, 08:04   #4
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Dikkat! Dikkat! Dikkat!

Merhaba.

Uzun zamandır ben de Tavuk yemiyorum. 2006 yılında, Balıkesirden geçerken bir tavuk çiftliğine uğramıştık. Tavukların beslendiği ortam kötü ve durdukları tünekler çok dardı.

Neden biraz daha geniş yapılmadıklarını sorduğumda yetkili arkadaş tavukların hareket ettiklerinde kilo kaybedeceklerini ve bunu önlemek için rafları dar tuttuklarını anlattı.

Bandırmadan geçerken kokusunu duyduğunuz yem fabrikaları da bu tavukların beslenme işie yaramaktadır. Yemlerin içine de olası salgın hastalıkları önlemek için bir sürü antibiyotik katılmakta. Çok kısa sürede büyümeye zorlanan tavuklarda bazı olumsuzlukların olması da kaçınılmaz.

Ama kimin umurunda. Ucuz yiyecek buldum diye marketlerin rafları adeta talan ediliyor, İleride vücudumuzda yapabilecekleri tahribatı düşünmeden çoluğa çocuğa yediriliyor. Talep fazlası da, salam ve sosis hatta sucuk benzeri gıdalara kemiğiyle beraber öğütülerek konuluyor. Çoğumuz etiketi okuduğumuzda (tabi üzerinde etiket varsa) et benzeri ürün diye rastlıyoruz.

Kimse et benzeri ürün ne diye soruşturmuyor. Bazen, hindi ve devekuşu etiyle birlikte kullanıldığı da oluyor. Dikkatli olmazsanız, yaşam kalitenizi kaybedebilirsiniz. Her etiketi okuyunuz, her okuduğunuz etiketin içeriğini anladığınızdan emin olmadan o gıdayı yemeyiniz. Bu günlerde çok bahsedilen ve bizi olası hastalıklardan koruyan " BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZE" zarar verebilirsiniz.

Sadece Para kazanmayı hedeflemiş insanların ürettiklerine çok dikkat ediniz. Çünkü yeterli denetim yapılamıyor veya yapılmak istenmiyor. Bu söylediklerim büyük ve marka marketler için de geçerli. Yeterli denetime tabi tutulmayan firmalar ile rekabet edebilmek uğruna bazen fason mal ürettirdikleri bile oluyor.

Eğer, Sağlığımız mevzubahisse KİMSEYE GÜVENMEYİN.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön