View Single Post
Eski 01-09-2010, 18:39   #46
bahtiyar02
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk Mesajı Göster
çok güzel bir anlatım olmuş, elinize sağlık Sn Bahtiyar02

ben de birkaç bişey eklemek isterim izniniz olursa.
biz yukarıda belittiğiniz bidonlara ekleme aşamasını biraz değişik yaparız. 4e böldüğümüz domatesleri tuzu bu aşamada ekleyip bez poşetlere doldurur, yavaş yavaş suyunu da süzmesini bekleriz. 3-4 gün sonra hali hazırda suyu da nispeten süzülmüş olarak elde ettiğimiz domatesleri süzgeçten geçirir ve güneşe koyarız. eğer tuzda bekletme aşamasında suyu yeterince süzülmemiş ise o zaman önce kaynatır sonra tepside güneşe alırız.
Sevgili ilksenozturk;
Çok teşekkür ederim.Sevgili malina'ın dediği gibi tamamen güneşten yararlanarakta salçalar yapılıyor.Bizde özellikle acı biber salçası halen bu yöntemle yapılır.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön