View Single Post
Eski 26-08-2010, 22:41   #368
iqlover
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-08-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
Herkese bol bol selamlar ve saygılar,

Forumunuzu geç keşfettiğim için kusura bakmayın, emeği geçen herkesi böyle güzel bir ortam sağladıkları için tebrik ediyorum.

Ben de amatör olarak solucan gübresi elde etmeye çalışıyorum ve araştırmalarım neticesinde, Saikou arkadaşın bahsettiği gibi bu iş için en uygun cins solucanın Essenia Fetida olduğunu düşünüyorum.

Bu konuya en çok emeği geçen Sayın Epsody'nin birkaç mesaj yukarıda, Saikou ile yaptığı diyalog çok dikkatimi çekti ve araştırmaya değer buldum. Bu noktada Sayın Epsody'den "toprak solucanları Essenia Fetida'dan daha kaliteli üretim yapar" sözünü biraz açmasını istirham edeceğim. Zira önemli bir nokta yakalanmış olabilir bu konuda... Ayrıca, benim yaptığım araştırmalarda Essenia Fetida'nın, hem vermikompost üretimi, hem de çoğalma açısından en uygun cins olduğunu belirlediğim halde, kalitesinin düşük olabileceği fikri cidden canımı sıktı. Bu kalite değerlendirmesini neye göre yapabiliriz? Ya da önümüze her iki solucanın ürettiği gübreden konsa, kalite farkını anlamak için ne yapabiliriz? Elbette özdeş iki bitkiye, eşit miktarlarda koyarak denemek en akıllı çözüm gibi görünüyor ama, bu da son derece uzun bir süreç demek.

Böylesine güzel bir konuya katkı yapan tüm arkadaşlara minnettarlıklarımla...

iqlover Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön