View Single Post
Eski 26-08-2010, 11:30   #96
thisisme
Ağaçsever
 
thisisme's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 94
merhabalar,

geçen sene yazlığa diktiğimiz badem ağacını bu sene gittiğimizde hasta gördük.
Ayva ve erikte problem görünmüyordu. Zeytinse üç senedir olduğu gibi hiç büyümemişti.
Bir de ilave olarak manolya ağacı ve duranda diktim. 15 günlüğüne istanbula geldim. Annem de bahçeyle ilgilecekti. Geri döndüğümde büyük şoku yaşadım. Badem ölmüş, ayva sararmaya başlamış, güller ölmüş. Aldım elime çapayı, önce niyetim birazcık eşeleyip dibine bakmaktı. iki - üç çapa darbesinden sonra fidanlar elime geldi.
Kök diye birşey kalmamış. Tabi hepsinin dibinden semirmiş kadılokması çıktı. Bir tek manolyanın kökleri sağlamdı. Manolyayı dikerken kazdığım çukura bolca çam iğnesi doldurmuştum. Büyük ihtimal çam iğneleri bir miktar korudu. Ama biliyorum bu bir çözüm değil.
Dün forumda kadife çiçeği sayfasını okurken komşu olduğu bitkileri koruduğunu öğrendim. Gerçi kadılokmasına bir etkisinin olacağını zannetmiyorum çünkü bu meret çok derine yerleşiyor. Ama bir umut deniycem. Bu sene 11 eylülde yazlıktan ayrılırken fidanların diplerine kadife çiçeği tohumu atıp üstlerini çam dikenleriyle (malç niyetine) kapatmayı düşünüyorum.
Ne dersiniz sizce işe yarar mı? İnanın fidanların dibini çapalayıp bu yaratığı görünce artık ağlamak istiyorum. Bir çare...

thisisme Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön