View Single Post
Eski 20-08-2010, 14:43   #67
Ahmet MiM
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Antep
Mesajlar: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Felhen dediğiniz toprak benim bildiğim humuslu bir toprak türüdür ve küçük taneler halindedir
Humuslu toprak olarak nitelediginiz felhen in bu özelligine bir bilgi ekleyemem, bilmiyorum. Fakat felhen in oldugu yörelerde kil in bulunma ihtimali cok yüksek. Zira kil, felhenden cok daha ince elementlere sahip.

Alıntı:
Hamamlarda kullanılan kil ise çocukluğumdan bildiğim kadarıyla büyük parçalar halinde satılır ve kullanmadan önce ezilirdi.
Konuda Kilin degisik formlarda tabiata mevcut oldugunu belirtmistim.

Alıntı:
Ayrıca felhen dediğimiz toprak ile kilin rengi çok farklıdır.
Felhen; icerisindeki Bakir, Demir, Aluminyum gibi minarellerin yogunluguna bagli olarak renk alir. Kil e gelince lieratürde sürekli bir sekilde porselen hammaddesi Kaolinle karisirildigi icin ve hakkinda bilimsel bilgiler olmadigi icin, bir muammadir, benim icinde. Ama kili hakkinda yukarda verdigim bilgiler, mesela kilin kulagi oldg yani bilgi alabilme kaabiliyeti oldugu, kilin aklinin oldugu, kilin bir kimya laborauari gibi kendsine verilen her bakteri icin bir anibakeri üretme zelligine sahip oldug baili bilim adamlari arafindan kabul görüyor. Ama bainin kilin bu özelliklerinden insanlar icin yararlandiklarina cok yerde rastladim.
Kil insan sagliginda ülkemizde eskiden büyük capta kullanilirdi.
Alıntı:
Biri kahverengi kırmızımsı diğeri petrol yeşiline yakın gri ve yeşil arası bir renktedir. Bu durumda ikisininde aynı madde olma olasılığı azalıyor.
Yukarda verdigim bilgiye ekleyecegim sudur: Felhenle Kil i kiyaslamam sadece elementlerinin inceligi konusunda idi(kornergrösse).

Kilin bulundugu yerler, yeralti nehirlerinin olduklari yerlerdir. Bu düsüne sadece bana aitir.

Ahmet MiM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön