View Single Post
Eski 11-08-2010, 13:18   #52
Delimus
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Zeolitlerin kafes şeklindeki yapısı, iyon değişimi ve kimyasal reaksiyonlar için geniş iç ve dış yüzey alanı oluşturmaktadır. İçindeki gözenekler hacminin %50’sini kaplar. Bu gözenekler moleküler elek işlevi görürler. Zeolitler doğal olarak negatif yüklüdür ve yüksek iyon değiştirme kapasitesine sahiptir. Gözenekli yapısı ve yüksek iyon değiştirme kapasitesi sayesinde birçok çeşit gazı ve kokuyu; suyu ve nemi; petrokimyasal maddeleri, düşük düzeyde radyoaktif elementleri, amonyumu, toksinleri, ağır metalleri ve pek çok solüsyonu tutma ve soğurma özelliğine sahiptir. Çevre dostu yapısı ve düşük maliyeti ile zeolit (klinoptilolit) günümüzde birçok endüstriyel alanda ve çeşitli çevre projelerinde kullanılmaktadır.

Ayrıca Zeolit Nano teklojisi kadar küçük gözeneklere sahip .

125 ms/cm değildir o öyle bir değer yok 125 µS/cm ise o değer Zaten çok düşük bir değer bu yüzden dahada düşürmek zor 0.18 ms/cm gibi bir değere takabul ediyor.

1.25 ms/cm se o değer buda suyun içerdiği değerlerden kaynaklanmakta olduğundan denemememiz için bir sebeb göremiyorum.

Zeolit klorda bile çok etkili.
Kullanacağım yöntem 1hp bir motora bir filitre koyup tanktan aldığım suyu filitreden geçirip aynı tanka aktarmak belirli zaman aralıklarında ölçüm yapmak eğer düşüş oranı çok düşükse filitreyi büyütmek , Bu büyük kum filitrelerini kullanabilirim, Zeoliti günlük değiştirmek.

Katsu makeleyi gösterirsen sevinirim.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alone35 Mesajı Göster
Selamlar arkadaşlar ben farklı marul tohumları denemek istiyorum fakat tohumları nerden temin etmeliyim güvenilir bildiğiniz yer var saygılar
Tohumcularda bulabilirsin çıkma veya paketli olarak gine Real,praktiker gibi mağzalarda anadolu tohumunculuğun paket olarak satılmakta.
Gittigidiyor ve benzer sitelerden online siparişte verebilirsin.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osman1988 Mesajı Göster
bu yöntemi domateste kullansak olur mu .bana bi yardımcı olsan.bende topraksız tarım yapmak istiyorum serada domates yetiştirmek.cevap yazarsan sevinirim....
Bu yöntemle olmaz çünki borular çok dayanıksız ayrıca tezgah yüksekliği sizin domatesi ipe sarmanız için çok elverişsiz.
Forumumuzda domates için bir çok uygulama var, envorun resimli domates serası için topraksız uygulamalarını incelemenizi tavsiye ederim.


Düzenleyen Delimus : 11-08-2010 saat 17:30
Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön