View Single Post
Eski 10-08-2010, 15:42   #1676
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,964
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sayın MeyveliTepe,
O zamanlar aktif üye olmamama rağmen agaclar.net toplantısında Bionem dağıtıldığını ya da üründen söz edildiğini bir yerlerde okumuştum. Link aramak için zaman kaybetmeyeceğim.

Aynı şekilde Sayın Mine Pakkaner'in Bionem'in mantara karşı etkili olabileceği konusundaki yorumu da aklımda kalmış. Bir de Bulgaristan'dan da olsa mikrobiyolojik gübre olarak tescilli olduğu.
Sorun bionem değil ki! Bionem iyi bir ürün. İyi olmayan, bionem'in pazarlanma şekli idi. Bu başlık bunun örnekleri ile dolu. Bazıları komik, hatta epeyce acınası.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
...
Sorununuz nedir anlamıyorum. Oğuz Alper Yeğen ise burada yazmıyor. Yok onun ürettiği ürünlerse, izin verin artık biyolojik gübre olarak rahat rahat kullanalım ve çeşitli başlıklarda yazdığımız mesajlardan dolayı kullanıcıları yani bizleri de hedef haline getirmeyin.
Hep söylüyorum. Herkesin aklı fikri var. İsteyen istediğini kullanır. Siz de öyle. Yani, sizinle ya da herhangi bir ürünü kullanmanız ya da kullanmamanızla ilgili ne gibi bir sorun olabilir ki.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
...
"Kurulan mantık, uygulanan yöntem, uslup vs. tek kelimeyle iğrenç." İğrenç olan nedir? Bu "iğrenç"liğin içinde yer alan bizler için ne çirkin bir suçlama. Bence iğrenç olan bu tür suçlamalar...
Paragrafın ilk cümlesini okuyup gerisini okumadınız mı? Yoksa sizce normal mi? Sorunuzun yanıtı orada yazılı. Paragrafın tamamını tekrar alıntılayayım. Sorunuzun yanıtının altını çizdim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meyvelitepe
Kurulan mantık, uygulanan yöntem, uslup vs. tek kelimeyle iğrenç. Konumuz sosyoloji olsaydı uzun bir yazı yazabilirdim bu konuda. Roa ürününü, aslında roa perdesi altında ürünü piyasaya sunmaya çalışan şahsı yüceltip, hayranlık yaratmaya yönelik bir propagandadan ibaret. Bunu yaparken de kendisi dışındaki ürünleri hedef seçmiş. İkide bir de benim kullanıcı adımı anarak hedef gösteriyor. Gerçek adımı bilmediği için "meyvelitepe" diyesiymiş, bilseydi deşifre edecekti zâtı muhterem.
Böyle şeylerden besleniyorlar, ne yapayım. Çok da umurumda değil.

Alıntı:
Benim gibi ev kullanıcıları sizin yüksek mikrobiyoloji kültürünüzle yazdığınız mesajları anlamaya çalışsa da anlamıyor. Bu tür mesajlarınıza alıntılarla mı yanıt vermeliyiz? Bilmiyoruz, anlamıyoruz . Daha ne söylememi istersiniz?

Ama ürünün kullanımından edindiğim her türlü sonucu arzu ederseniz fotoğraflarla da paylaşabilirim, paylaşıyorum da.

Lütfen, bir ürün üzerinden yapılan tartışmalarda sizin dışınızdaki seslere de kulak verin. Bu , iki mesaj "mürit" mi yaptı beni? Buysa "mürit"lik, ben "mürit"im.
Bu ürünün kullanımından fazlasıyla memnun olduğunuzu, inandığınızı, kendi adıma biliyorum. Bununla ilgili bir sorunum da yok, sizin adınıza da sevindim. Sizinle de öyle ya da böyle bir sorunum olamaz.

Öyle ise neden bu başlıkta bu gibi mesajlar yazmak zorunda kalıyoruz? Üstelik burası Bionem isimli ürüne ayrılmış bir yer.


Sebebi, roa isimli ürünün "tescili alındı", "analizi yapıldı", "roa ile harika biberler yetiştirildi" gibi, aslında konu ile alakalı bile olmayan mesajlara bir durum tesbitinden ibaret (ta ki, başka forumda şahsıma yapılan ve başkalarınca da çokça desteklenen saldırılardan haberdar oluncaya kadar). Bu saldırıların ne manaya geldiğinin yorumunu da önceki mesajlarımda yazdım. Muhtemelen görmemişsinizdir.
Söylediğim şeylerin en bir özeti şudur:

1. Burası bionem başlığı, istiyorsanız tescil edilmiş ürün için roa başlığı açabilirsiniz. İçinde yazılacak şeylerin sınırını ben bilemem.

2. Duyurduğunuz tescil mikrobiyal gübre tescili değil. Tescilde mikrobiyal içerikten söz edilmiyor. Oysa, ürünün web sitesinde dahi ürünün temel etki mekanizmasının mikrobiyal olduğu yazılı. Nitekim siz de öyle diyorsunuz.

3.Yine, duyurduğunuz analizlerin neyin analizi olduğu belli değil.

4. Yönetmelikler açısından da bakarız isterseniz. Ancak oraya gitmeden, sahibinin zamanında mikrobiyal özellikte olduğu söylenen ama böyle bir tescili olmayan ürünler için söylediği şeyler, özellikle insanların "kandırıldığını" ifade ederken aynını şimdi kendinin yapıyor olması tutarsız ve açıklanması zor bir tutum. O zaman şimdi de birebir kendi deyimi ile insanları kandırmış olmuyor mu? - Dikkat edin bu benim değil, sahibinin gelecekte satacağı preperat için önceden söylediği bir şey. Ben sadece bunu hatırlatıyorum. Sizin bu gibi şeylere dikkat edip etmemeniz de yine sizin sorununuz. Ancak dikkat edildiğinde de kızmamalısınız. #1663 nolu mesajımdaki alıntılar tamamen bununla ilgilidir.

Ticari kaygıların yön verdiği çelişkili bir pazarlama yaklaşımı olarak görünüyor. Burada değil ama başka ortamlarda, aynı bionem'de olduğu gibi, bitkiyi besleyen, beslenmesine, büyümesine yardım eden bir preperat olmaktan çok pestisit olarak öne çıkarılıyor. Mikroorganizmaların muhtelif şekillerde hastalıklarla mücadelede, bazı hedef zararlılar üzerinde, bağışıklık sistemleri üzerinde, çoğunlukla simbiyotik etkileri vardır. Ama bir sıvı gübrenin ana işlevinin pestisit olarak öne çıkarılması başka bir şey. İşin burası forum politikasıyla ilgili.

Kendi adıma, bir zamanlar b5a ürünü için de neredeyse bayrak direğini yeşertti mahiyetinde şeyler söylenirken dahi, yine kullanıp da çok memnun kalanların aynı derecede kızmasına rağmen aynı soruları sordum (çoğu kez Oğuz Alper de aynı soruları daha keskin ve suçlamalarda bulunarak ifade etti). Ama hiç olmazsa onlar (artık tutarlı ama bana göre hala fantastik olsa da) ya samimiyetle bildikleri kadar cevap verdiler ya da sessiz kaldılar. Bir de onlar zor sorularda bile soru sorana hiç saldırmadılar, samimi davrandılar.

Bir de, ikide bir başka ürünlerin adını anarak, kişisel olarak taraflı davrandığımı yazıyorlar. Bunu (kusura bakmayın), müritler ve elçiler aracılığıyla, nahoş bir şekilde de yazıyorlar. Bu da yine, her şeyleri tamammış, 90 memlekette, bir sürü üniversitede, yüzlerce üç yıllık saha deneyleri ve bunlara ait makaleleri var olan başka içerik ve ürünlerle kıyaslayarak yapıyorlar. Kendi adıma (sadece meyvelitepe olarak), sağlam, doğrulaması yapılmış, tatmin edici literatürün ve belli başlı kurumların sertifikalarının olması benim için yeterlidir. Hayal ürünü literatür ise bana göre rivayetten ibarettir. Hele, insanları aptal yerine koyup literatür diye alakasız şeyleri göstermek daha da kötü (bionem'de olmuştu - okumayacağımı sanarak aptal yerine koymaya kalkışmıştı). Bu da iki sebepten olabilir. Ya biliyordur orada alakasız bir şeyler olduğunu, kumar oynayıp insanları aptal yerine koyuyordur. Ya da kendisi kara cahildir.

Birisi çıkıp, 3-5 ay önce piyasaya sürdüğü, içinde canlı organizma olan bir ürünün 3 senelik raf ömrü olduğunu söylüyorsa, a) bazı insanlar buna inanır, b)bazı insanlar bunu nerden çıkardın diye sorar c)bazıları da hiç olmazsa üç sene geçseydi, bunu görseydin de öyle söyleseydin der.

Dolayısıyla, durum budur. Bu mesajı atlayarak okuduysanız sizin bileceğiniz bir şey olur. Fakat o zaman yazılanları anlamamış olursunuz. Burada yazdıklarımın az ya da çok mikrobiyoloji bilgisi ile hiç alakası yoktur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön