View Single Post
Eski 08-08-2010, 22:13   #37
Sergüzen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
11- Osmos (veya reversosmos) sistemi nedir ve nasıl çalışır?
Sert su bir filitrede (Membran) geçirilir. Bu geçiş sırasında sudaki kalsiyum ve magnezium iyonları filitreye takılır ve karşı tarafa geçemezler. Karşı tarafa sadece su geçer. Filitreler kirlendiğinde ters yıkama yapılarak membrana takılmış olan kalsiyum ve magnesium iyonları yıkanarak atılır. Böylece sistem ilk haline getirilmiş olur. Pahalı bir sistemdir. Sıfır sertlikte sürekli su alınabilir.
12- Suyun sertliğini ve EC değerini kendimiz ölçebilirmiyiz?Evet. EC değerini konduktometre ile, suyun sertliğini de değişik yöntemlerle kendimiz ölçebiliriz. Su sertliğini en basit olarak sertlik ölçüm çubukları ( Strip) ile ölçeriz. Bu çubuklar suya 10 saniye batırılarak renk değişimi skala ile karşılaştırılır.
13- Su yumuşatma cihazları pahalımıdır?
Bugün piyasada reçineli sistemi ve osmos sistemini satan ve yapan yüzlerce firma vardır. Bunun için fiatlar çok değişkendir. Fiatı belirleyen sistemde kullanılan malzemeler ve kapasitedir. Bugün piyasada her kapasitede cihaz bulmak veya yaptırmak mümkündür. Sistemler manuel olduğu gibi, yarı otomatik veya tam otomatik olabilirler. Her pahalı cihaz en iyisi olmadığı gibi, ucuz cihaz da kötü demek değildir. Sizin ne istediğinize bağlı. Spekülasyona çok açık bir alışveriş. Şartları çok iyi belirlemeniz gerekir.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön