View Single Post
Eski 08-08-2010, 21:21   #34
Sergüzen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
ALINTI:
Sayın delismus, cumartesi günü Kazanlı'ya gittim. dönüşte senin yanına uğrayalım demiştim ama telefona cevap alamayınca vazgeçtim. Kazanlıda bişey öğrendim onu aktarayım. Senin ve benim suyun Ec değerleri yüksek. Kazanlı'da hem komisyonculuk, hem topraksız tarım yapan biriyle sohbet ettik biraz. Bu EC değerini düşürmek için depolarda kullanılan bişey varmış. Adını onlar da bilmiyor. Ziraatçiler bilir dediler, eğer öğrenebilirsek hem senin hem de benim işime yarayabilir. Mesela ben günlük 10 ton suyun değerlerini düşürmek için birkaç yerle görüştüm.( Reverse osmosis için ) Fiyatlar 7000 TL ile 8000 Euro arasında değişiyor . Eğer bu bahsi geçen şeyi bilen varsa haber verirse çok memnun olurum.


Cevap biraz geç oldu amma, kusura bakmayın.

1- EC ne manaya gelir?
EC suyun elektriksel iletkenliğini ifade eder ve birimi mikrosiemens/cm veya siemens/m veya siemens/cm olarak ifade edilir. Sayılar büyüdükçe iletkenlik artar.
2- Suyun iletkenliği niçin değişkendir?
Suyun iletkenliği içindeki çözünmüş maddelerden kaynaklanır, bu maddeler çok ise iletkenlik yüksektir. Yani EC sayısı büyüktür. Deniz suyu yaklaşık 5S/m, Şebeke suyu 0,05 S/m, damıtık su pratikte sıfıra yakın bir değerdir.
3- Suyun sertliği ne ifade eder?
Su sertliği su içinde bulunan kalsiyum ve mağnezium (Toprak alkali tuzları) tuzlarının miktarını gösterir. Bu maddeler su içinde fazla ise suyun sertliği yüksek yani EC değeri büyüktür. Su sertliği değişik birimler ile ifade edilir. Ülkemizde en çok Alman sertliği, Fransız sertliği, İngiliz sertliği ve Amerikan sertlik birimleri kullanılır.


Düzenleyen Sergüzen : 08-08-2010 saat 22:14
Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön