View Single Post
Eski 03-08-2010, 20:40   #134
ayhan74
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: Kdz.Ereğli
Mesajlar: 178
Topraklılar

Arkadaşlar, biraz da topraklı olanlardan bahsetmek istiyorum.
Reyhanların bulunduğu sistem aslında marullar için hazırlnamıştı. Fakat fideleri yetişrimek için geç kaldığımdan yerlerine reyhanları yapmıştım. Marula fidelerim ise kıvamlarına gelmeye başladılar. Bu arada Sevgili Kudret TEZEL'in besin eriyikleri ile beraber gönderdiği plastik kutular fide çalışmaları için harika oluyor. Bu arada fideleri rockwol(taş yünü) içerisinde denemek istedim. www.magicplant.com adlı siteden temin ettiğim taş yünü viyollerin ne kadar işe yaradığını merak etmiştim. Ve sanırım gayet başarılı oluyor.

Durgun su kültüründe denemesine başladığım minik kavunlardan 1 tanesini saksıda yapmaya karar vermiştim. Şimdilik fena gitmiyor. Çiçeklenme başladı, umarım meyve tutar. Sulamasını da haftada bir iki defa besinli su(2 Lt'lik şişe de hazırladığım EC:2.0/2.5 PH:5.5/6.5) ile hafta da iki defa olarak yapıyorum.

Son olarak da Tiny tim domatesler. Saksıdakiler şimdilik durgun su sistemindekilerden daha ilerde. Üzerlerinde yaklaşık 20-25 domates var. Durgun sudakilerle kardeşler fakat ben 4 fidenin ikisini beklemeden saksılara koymuştum. Diğer ikisini ise özellikle beklettim. Viyolün içerisinde yaklaşık 30cm'e kadar büyüdüler. Sonrasında durgun su sistemine(28 Temmuz 2010) yerleştirdim.

Eklenen Resimler
    
ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön