View Single Post
Eski 30-07-2010, 20:47   #87
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Emekçi arkadaşım Halil Önen'nin sanal ortamlarda ki inter-kafede başlatılan dostluk arkadaşlık paylaşımlarını pratikte de hayata geçiren gerçek dost, nüktedan kişiliği ile ağaçlar net içinde sayılı kişiler arasına girmiş, uzak bahçelerin yakın işbirliğine yakışır bir davranış sergilemesi ile bence yeri doldurulamıyacak kişilik sergilemiştir, kendisine buradan bütün samimiyetimle şükranlarımı sunarım.

Kendisine temiz tarımın doğallığını uygulamada bazı açıklamalar yaparak onun samimi paylaşımlarına mukabelede bulunmak ihtiyacını hissediyorum, arkadaşım topraklarındaki ekili bulunan bitki ve fidan/ağaçlarının toprak işlemelerini doğallık içinde yapılması gerekenlerin buralarda solucan populasyonlarının arttırılması yönündeki çalışmalara hı vermen sayesinde toprakariı bitki yetiştirmede insan müdehalesini asgari düzeye indirerek daha doğal bir uygulama ile tarımsal faaliyetlerini sürdürebilirsin.

Arkadaşım ikinci bir tavsiye niteliği olan paylaşımlarım kompost çalışmalarında en aktif hızlandırıcı bir malzemede içilmiş çay artıkları olmasının gerekçesinide belirtmek isterim içtiğiğimiz çayların fabrikalarda işlenirken yeşil yaprakların ağartılması esası fermantasyon tekniği içinde yapıldığından, bu çay arrtıklarının (posalarının) kompost uygulamalarıda ve ağaç diplerine uygulanacak malç mataryeline karıştırılarak organik maddelerin parçalanma işlemini etkin mikro organizmaların hakimiyeti ile süreç işlediğinden, toprak için çok daha besin maddesi sağlamanın yanında enzim ve mikrobiyal gübre üzelliği sağlanacaktır.

Şimdi işin nüktedanlık tarafından.

Bırak senin şu avcılık söylemlerini, keklikleri tavşanları rahat gezsinler.

Sen şimdi bulunduğun çevredeki kahvelerin çay atıklarını toplamak için planlar yapmaya bak.

Gerçi Ayhan kaptan dan haberini aldım, senin avcılık merakının boyutlarını, Köpeği yanınında gezdiğine bakılsada avcılıkta ki son konuşulan söylemlere katılmadığı yönünde idi, mesajım biraz uzun kaçtı seninle muhabbete doyulmaz ben senin kadar nüktedan olmasamda sohpette senden aşağı kalmıyacağımı bilmelisin, sevgiler Saygılar.
Bilmezmiyim dostum.

Artı emekci değil, emekliyim, sevgili dostum. Aranıza katıldım, bu günden beri...

Yanlış anlaşılmasınten emekli oldum. Yaşamdan değil.

Bilirsin yaşam parçalardan ibaret. İşte yaşamın bir parçasıydı, geldi geçti. Belki de en güzel yıllar da geldi geçti.

Keşke, Can Yüçel' in dediği gibi, önce bu yılları sonra gençlik yıllarını yaşayabilseydik.

İşte avcılıkta yaşamın bir parçası_ 10 yaşından beri yaptığım_ konuşmak gibi, oynamak gibi, toprakla uğraşmak ve haz almak gibi ve hatta sevişmek gibi...

Bütün bunlar bize mutluluk veren istekli uğraşlarımız değil mi?... illede olmasada...

Kayınco Belen köyü kahvesini çalıştırıyor. Çay atıklarını böyle değerlendirmek aklıma gelmedi. Çay atıklarına EMA da karıştırıp malç yapabilirim. Bu bilgi için teşekkür ederim, toprak dostu kardeşim.

Saygılar efendim.

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön