View Single Post
Eski 28-07-2010, 20:22   #13
acemifüsun
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
pabucaki:)

Patlıcandan yapılan bir Rumeli yemeğidir, yarın yapacağım, sizlerle paylaşmak istedim
Orta boy kemer patıcanları(azcık tombul olsunlar) kabukları hiç soyulmadan, boylamasına ikiye ayrılır.Yayvan bir tencerede az tuzlu su ile hafif haşlanır(çatal girecek kadar, çok da erimesin). Haşlanan patlıcanları süzgeçe alırız ve sularının iyice gitmesi için kaşık yardımı ile bastırarak , iyice soğumasını bekleriz.
Fırın tepsisini zeytinyağı ile iyice yağlayıp, kestiğimiz yüzeyleri bize bakacak şekilde tepsiye yerleştiririz. Yemek kaşığı ile patlıcanların içini başka bir kaba sıyırırız(bunu yaparken tepside sadece patlıcanların kabukları kalmasın, çok hafif iç de kalsın). Başka bir kaba aldığımız içleri bıcak ya da çatal yardımı ile ezeriz. Bu içe biraz lor peyniri, biraz beyaz peynir ilave edilip, onlar da ezilir. Daha sonra bir yemek kaşığı kadar un, biraz z.yağ, 2 yumurta beyazı, 1 yumurta sarısı, maydanoz, dereotu, karabiber ilave edilip, hepsi harmanlanır. Bu karışım tepsideki patlıcanların üstlerine tepsiye taşmıyacak şekilde yayılır, 1 yumurta sarısı da üstlerine sürülür ve fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Kızartma olmadığı için hem sağlıklı, hem de yaz için hafif bir yemektir, seveceğinizi umuyorum

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön