View Single Post
Eski 27-07-2010, 12:59   #19
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Nariel, aynı duayı ben de etmiyor değilim, ama Ramazan'da bunlar zaten bir ay boyunca bütün günü aç geçiriyorlar, hiç mi kafalarına dank etmiyor diyecem de kafa yok ki düşünsünler! Ama iğrenç bir riyakârlıkla hepsinin dilinde aynı ezber cümle; "Allah, Ramazan'da açların halinden anlayalım ve tokluğumuzun kıymetini bilelim diye bizi açlıkla imtihan ediyor" !!!

Sokak köpekleri için kasaptan et alırken birine Ramazan orucunun aç ve susuz olan bütün canlıların -sadece insanların değil- halini anlayalım, anlayalım da var olan olmayana elindekinden imkânı nisbetinde versin diye tutturulduğunu söyledim, bana dediği cümle şu; "Abla bir sürü insan açlıktan ölüyor köpekleri mi düşüneceğiz!" Ben de dönüp; "Peki siz o aç insanlar için ne yapıyorsunuz?" dediğimde tıkandı kaldı. Çünkü biliyorum bu nutukları atarken hepsi önü alınmaz bir bencillikle kendisi için yaşamakta, insanlar açlıktan ölüyor laf-ü güzaf!

"Kainatın kanserli hücresi insanı Allah ıslah etsin" Ramazan'da böyle dua edeceğim, kalplere azıcık merhamet azıcık da akıl, fikir Allah'ım, bu kadarcığı bile o kadar çok şeyi değiştirecek ki!

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön