View Single Post
Eski 23-07-2010, 09:49   #12
nbugay
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-04-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 41
Uzun bir tatilden sonra tekrar aranıza katılabildim. 10 gunluk bir tatil sonunda sistemim de nasibini almış.
Sonunda EC ve PH metre temini yaptım. Gitmeden önce 125 litrelik bir depo alıp besini buna hazırladım(EC 1,9 PH 6,5) ancak bu bile yeterli gelmemiş. Döndüğümde depoda su kalmamıştı. Bitkilerde sararmalar ve lekelenmeler olmuş. Neyseki bitkilerim hala yaşıyor ama topladığım bütün domates, salatalık ve biberleri çöpe atmak zorunda kaldım. Özellikle salatalıklar çok büyümüştü ama hiçbirinde tad yoktu. Önceden aldığım domates ve salatalıklarda da tad yoktu ve içleri fos oluyordu.
Bu konuda yorumlarınızı rica edeceğim.
- Sizce 125 litrelik bir tankın bu kadar kısa bir sure de bitmesi normalmi. EC yi 1,8 civarı gibi düşük bir rakamda tutmama rağmen besin yetiştiremez oldum
- PH çok hızlı yukseliyor ve bunun için %55 lik nitrik asit aldım ama azot fazlalığına neden olmaması için 125 litrelik bir depoya en fazla kaç cc veya gr nitrik asit ekleyebilirim.
- Su çok hızlı tükendiği için EC yi 2 nin altında tutuyorum EC yi 2,5 a çıkartmak için ne kadar tuz(sofra tuzu) ekleyebilirim.
- Sebzelerin tadının kötü olmasının nedeni ne olabilir?(Çok az güneş görme, EC nin düşük olması, PH ın çok çabuk yükselmesi veya başka nedenler.??)

nbugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön