View Single Post
Eski 23-07-2010, 07:39   #37
ilksenozturk
Ağaç Dostu
 
ilksenozturk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,351
önyargı

Pitbullar ile ilgili olmasa da önyargı konusunda bişeyler paylaşmak istedim sizlerle

Geçenlerde televizyonda iki ayrı kanalda aynı haber vardı. Haberin özü ve en tarafsız anlatılabilir hali şu; bir kadın bulunduğu ilçedeki köpekleri evinde ve bahçesinde bakıyor, komşular da bundan rahatsız.

Kanalın birinde haber ' hayvan sevgisini abartan kadın komşularının haklı tepkisini çekti. Komşular köpeklerin kendilerine saldırmalarından korkup şikayetçi oldu. Can güvenlikleri yok. Saatlerce polis ekiplerinin hayvanlara müdahale etmesi beklendi'. Görüntü olarak da orada köpeklerden korkan insanların anlattıkları, şikayetleri verildi,(gürültü, ya çocuğuma saldırırsa, kovaladı, koştu..vb) köpekleri bahçede kameraya çekerlerken de havlamalarını gösterir birkaç enstantane serpiştirildi.

Diğer kanalda da aynı haber 'hayvanseverlere komşularından tepki' diye sunuldu. burada o hayvanseverin konuşmaları da verildi, insanların şikayetleri de. Hayvansever ' çocuklar toplanıp köpeklerime taş atmaya geliyorlar bahçeme, köpekler de onları görünce havlıyor bu yüzden. Artık onları sokağa da çıkaramıyorum çocuklardan korktular diye, birine bir zarar gelir diye. Aylardır hep bahçedeler' diyor. ve kadın 'evet, köpekler bu şekilde müdahale görürse saldırganlaşabilirler, işte o yüzden de sürekli bahçede yaşıyorlar' diyor. Komşuların da anlattıkları şeyler o kanalda tekrar veriliyor.
En acısı ve içimi cız ettiren iki götüntü de iki küçük çocuk tezahurat yapıyor; 'köpekler gitsin' diye. Bir yaşlı amca da 'gebertsinler onları' diyor.
İnsaf!

Tüm bunlar bir toplumsal önyargı örneğidir. Sn Maki01 çok güzel bir konuya değinmişsiniz, biz bize sunulan dışında onları anlamak için bişeyler yaptık mı? Yoksa ilk kanaldaki haber ile yetindik mi? Başka açıdan bakmayı denedik mi?

Biz pitbulları toplatırsak, bu gözü dönmüş insanlar, bu psikopatlar kangalları saldırganlaştırır, onları ölüm makinesi haline getirir. O zaman da milli ırkımıza soykırım yaparız, neyse sırada akbaşlar da var, çatalburunlar da. Onlar da salgınlaştırılır, sonra toplatılır, uyutulur. Ne olacak, amaaan, dünyada köpekten bol ne var? Hem neden varlar ki? Bana sana ne yararı var? Hem de çok pisler, her yeri pisletiyorlar, ısırıyorlar, ekmeğimize ortak oluyorlar bi yerde. Ne gerek var onlara? Yok yok, biz en iyisi onları toptan imha edelim, rahatlayalım, oooh dünya varmış diyelim... Ne dersiniz?

Çok dramatize ettiğimi düşüneceksiniz. Ama ben öyle olduğunu sanmıyorum. Bence buralara kadar gideriz biz çok şükür. Biz öyle birşey demiyoruz da demeyin, biz çocuklarımıza köpekler gitsin diye tezahurat tutturuyoruz, yaşına hürmet bir amcamız da yüzündeki o iğrenme ifadesi ile gebersinler diyor. gebersinler!

insaf!

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön