View Single Post
Eski 22-07-2010, 20:03   #32
xenkebikec
Ağaç Dostu
 
xenkebikec's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 154
Gerçekten de durumumuz çok kötü, yöneten ve karar alanlar toplumsal çevresel konuları sadece iş olarak yapmış olmak için yaparlarsa bu tip çarpık durumlara rastlamak pek şaşırtıcı olmasa gerek.

Nasıl bu duruma bir günde 10 bin Pitbull alarak gelmediysek bu durumda da bir günde bir kararla kurtulamayacağız. Kendi fikrim önce çoğalmalarını satılmalarını kontrolsüz kullanımlarını engellemek. Sahipsiz olanları toplamak yoksa yeni tesisler inşa etmek (inanın devletin çok parası var, birazda bu konulara para harcasa hiç birşey olmaz) ve sokaklardaki kontrolsüzlüğü önlemek.

Bununla birlikte yasal yaptırımlar cezalar ve caydırıcılık en üst seviyeye çıkmalı. Kayıt altına almak gönüllülük esasına dayandırılmamalı bunula birlikte veteriner veya hayvan kliniklerinin belirli bir süreçte bu düzenlemeye tabi olmaları. Hiç bir veteriner çıkıpta biz ispiyoncu olmayacağız demeyecek konuma getirmeli.

Olay tek taraflı tek çözümlü olmadığından dolayı sadece bir yönüyle olaya bakmak çözüm açısından tıkayıcı olacağını düşünüyorum. Aslında olay toplumsal bilinçlenmekle alakalı. Eğitimle sevgi ile ve yaşamsal imkaanlara ulaşmakla ilgili. Tabi ki hasta ruhlu insanlar her zaman olacaktır. Her zaman insanların başına gene bu tip insanların hataları ya da yaptıkları yüzünden kötü şeyler gelecektir. Önemli olan bunları en aza indirmek ve orta vadeli profesyonel çözümler getirmektir.

Bir köpek sahibi olarak, tüm köpeklere acıyor ve tüm köpeklerini sevgiyle kucaklayanlar adına üzülüyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön