View Single Post
Eski 21-07-2010, 13:03   #65
kürşad
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AgacSevdalisi Mesajı Göster
merhaba arkadşlar;
bu sene benimde 2 adet saksıda jalapeno biberim oldu.ne kadar biber verecekler şimdiden çok merak ediyorum.Önümüzdeki sene 1000 kök kadar turşuluk cin biberi yetiştirmeyi düşünüyorum.Biber yetişticiliği konusunda uzaman olan arkadaşlar bi kaç sorum olacak:
1-Ticari olarak en çok kazanacağımız cin biberi cinsi hangisidir?
2-En verimli,tutulan ve erkenci cin biberi hangisidri?
3-Jalapeno biberinin verimi,erkenciliği nasıldır?(aslında ben jalapenoyu tanıdıktan sonra yetiştirmeyi düşünüyorum)
4-Turşuluk **** taze tüketime ynelik benim bildiğin sarı uzun **** hafif topak biber var.Bu biberin verimi konusunda bilgi sahibi olmaz istiyorum(ingilizce adı sanırım jaloro)
5-Bir kök sarı cin biberinden ve jalapeno biberden ne kadar ürün alabiliriz?
Bilgisi olan arkadaşlar cevaplandırırsa sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim.saygılar.
Jalapeno biberini 3 yıldır çimlemeye çalışıyorum. Ne hikmetse bu sene birkaçtane çimlendirebildim. eğer ki fazlaca fide yapacaksanız tohumu kendiniz yetiştirin derim. Jalapenonun standart tiplerinde sanırım 15 civarında bir kökten meeyve veriyor. Diğer küçük biberlerin pazar payı daha fazla olduğunu düşünüyorum ancak toplama maliyetini gözardı etmeyin. Bir de en önemli detayı atlamışsıınız: pazar ve pazarlama. Satılmayacak biberi yetiştirmeyin. Acı biberin 1,5 cm olanlarını en çok çorbacılar kullanıyor, diğer cin biberden ise lokanta ve çorbacılar bir ihtimal ocakbaşı yapanlar. Biberi işleyerek satarsanız kar payınız artar fiyatınız dengeli olur. Taze iken istedikleri fiyata almak isterken salamura ederseniz kış ortasında iyi fiyata satabilirsiniz. Ambalaj olarak ise 1 kg lık cam kavanoz veya 3 kg lık polikarbon turşu bidonları ideal. Her ikisi de 1 tl civarlarında. Közlenmiş kapya biberin de pazar payı olabilir. Kzlenmiş ve salamura edilmiş.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön