View Single Post
Eski 19-07-2010, 11:25   #9
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Sn elenix,

Oncelikle benim de bonsai konusunda cok tecrubeli olmadigimi ve baslayali birkac ay oldugunu bilmenizi isterim ama sahip oldugum bilgiler dogrultusunda yardimci olmaya çalışayım bir şekilde:

- Türünü bilmedigim icin birsey diyemiyorum ancak eger bonsainiz bir dis-mekan bonsaisi ise (ki genelde oyledir) yeterince gunes gormemesi ve asiri sulama sonucu koklerde curumeye bagli olarak yapraklariniz kurumus olabilir. Bonsailere genelde topragi kurudugu zaman su verilir ve topraginin iyi drenajli bir toprak olması saglanarak topragin hafif nemli kalmasi suretiyle suyun kokleri curutmemesi amaclanir ve ayrıca bitkiye uygun mevsim ve periyotlarla gubre ve besin takviyesi yapılır ve uygun periyotlarla (sonbahar mevsimi) yine saksi degisimi ve kok budamasi ise köklerin bogulmamasi saglanır.

- Bu fotograflari ne zaman cektiginizi bilmiyorum ancak eger kokleri bu sekilde disariya bu yaz gunlerinde cikardiysaniz bu bitkinizin sonu bile olabilir.

- Ic mekanda yetişip gunes gormedigini soylediginizden dolayı aşırı güneşten yanmış olma riskini yok sayarsak, geriye bir tek rahatsizlanma/hastalik olasiligi kaliyor ki bunu da yapraklari ve koklerini gozlemleyerek iyi anlamak gerekli. İşin hastaliklar/zararlilar kismi su aşamada beni biraz aşıyor dogrusu!

Umarim bir nebze yardimci olabilmisimdir. Eger bu soylediklerim konusunda bir sorun yoksa yani bu bakımları dogru ve uygun zamanlarda yaptıysanız baska ne tur bir sorun olabilir artik orası bir ustadin ellerinden öper

Iyi gunler dilerim.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön