View Single Post
Eski 15-07-2010, 10:20   #231
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ctilist-m Mesajı Göster
*** arkadaşlar.ben hayvan dışkısından organik gübre yapıp onu pazarlamak istiyorum.bu konuyla ilgili bilgi görüş ve tavsiyesi olanlara şimdiden teşekkürler....
Alıntı
cancan21 Sn epsody,yardımların için çok teşekkür ederim.Sevgiler saygılar bizden.Çevre adına yapmış olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutlar,yardımlarınızın devamını bekleriz.Kompost oluşumu için ne kadar beklememiz gerekir?yabani otları küçültmeme gerek varmı? Elimde 10 teneke kadar hayvan gübresi olduğunu söylemeyi unuttum.

Arkadaşım cancan21, organik materyellerin boyutlarının ufaltılması kompost sürecinde olgunlaşmayı çabuklaştımaktadır, hayvansal gübrelerin kompostlaştırlması ile kompost formunun bir kademe daha incelerek bitkiler yönünden daha uygun forma girmesi ve daha değerli enzimler oluşması ile toprak canlılarına ve bitkiler için çok faydalı bir oluşuma geçmektedir.

Arkadaşım cancan21 oluşum süraci seni pek fazla düşündürmesin, sen süreç içinde ihtiyacını karşılamak istiyorsan, içinden alacağın kompostu çok ince elekten geçenleri alıp diğer elek üstünü kalanları komposta katabilirsin.


Sayun ctilist-m; Hayvan gübreler büyük firmalar tarafın kompostlanarak granül veya palet şeklinde ambalajlanıp piyasa sürülmektedir, bu şekilde organik gübre imalatı yapılabilmektedir bu işler firmaların imalat sekterü içinde araştırması gerekir kanısındayım.

Bizler burada kendi toprak ve bitkilerimizin ihtiyacına yönelik hobi niteliğinde çalışmalar içersinde organik atıkları değerlendirmek için kompost yapım yötemlerini ortaya koymaktayız, sizin düşüncelerinizin boyutu hobi maksadını aşan bir durum olduğundan surularınıza ancak işletmecilik bazından cevaplar bulabilirsiniz.

Sizi bu çalışmalarınızdan dolayı başarılar diler konularımıza giren sorularla sizleri tekrar aramızda görmek isteriz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön